Helene, my not so private diary

Helene, my not so private diary
21, Levanger
En blogg om alt og ingenting
.

Meny

Søk

Widgets

Kategori: Workout

a bit of inspiration and a bit of motivation

Publisert: 07.08.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 1 kommentar


I dag fikk jeg dradd meg opp av senga før jobb, og bort til treningssenteret. Og godt føltes det! At nye treningsklær hjelper på motivasjonen er heller ingen myte, så i dag fikk den nye Adidas-toppen min kjenne hva svette er for noe! Haha

to run or not to run

Publisert: 12.07.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 0 kommentarer

Selv om regnet høljet ned, tok jeg sykkelen fatt, og tråkket ivei til 3T. Helt alene.. Jeg tok ei relativt rolig og lang økt, både med kondisjonstrening og stryke. Det ble ca ei mil på spinningsykkelen, og tre km på mølla. Siden jeg ikke er utstyrt med løpemuskler (og er veldig utrent), holder tre km i massevis for min del, enn så lenge. Jeg vil heller fokusere på å få en strammere og sterkere kropp, fremfor å løpe maraton! Vel, jeg fikk i alle fall gjennomført ei etterlengtet treningsøkt. Og for første gang kjente jeg at jeg hadde lyst at det skulle svi i muskelene, og at svetten skulle renne, og at jeg hadde brukt kroppen. Så da jeg syklet hjemover igjen visste jeg ikke om det var regnet eller svetten i panna mi, men med en god og varm dusj fikk jeg vasket bort alt. Så nå sitter jeg her da, og restituerer som det så fint heter. En god salat har jeg også fått i meg, så nå vurderer jeg om jeg skal sette på en film eller en serie, siden det er evigheter siden jeg tok meg tid til noe sånt sist!

pushin' it

Publisert: 16.05.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 0 kommentarerI går trente jeg, Marita og Trine sammen for første gang. Så det måtte jo selvfølgelig dokumenteres i form av et bilde! Jeg varmet opp med 8km på sykkel, og gjennomførte styrkeprogrammet mitt etterpå, og trente litt innside lår. Det kjennes i dag for å si det sånn! Kjedelig at 3T stenger én time etter jeg er ferdig på jobb i dag, ellers skulle jeg tatt meg en tur. Men, da blir det på fredag istedet!

workout

Publisert: 10.05.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 0 kommentarer

Det har ikke blitt så alt for mange turer til 3T i det siste, på grunn av mye jobb og annet som skjer. Men i går tok jeg og Trine turen etter jeg var ferdig på jobb. Vi var med på gruppetimen som heter pump, hvor vi trener store muskelgrupper i hele kroppen, og noen små. Jeg er fortsatt ganske svak, så jeg holder meg til de letteste og nest letteste vektene, selv om jeg kunne klar mer. Da er det mye lettere å merke forbedring (tror jeg..). Jeg kjenner i alle fall at musklene fikk jobbe i går, for armene er nesten helt gelé! I forrigårs syklet vi begge ei mil på sykkelen, mens det kun ble fem kilometer i går. Vi avsluttet relativt tidlig, slik at vi rakk og henge litt sammen med June og Mia! 

yoga

Publisert: 04.05.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 3 kommentarerPå søndag klarte jeg å lure Trine til å melde seg inn på treningssenteret, enda vi var ute på lørdag! Hun var litt skeptisk, men det gikk veldig greit å overtale henne. Så da tok vi på oss treningstightsene, satte opp håret og dro i vei! Vi startet med litt jogging på mølla, før vi gikk videre over til treningsprogrammet jeg fikk av de som jobber der da jeg var på programtime. Det går ut på å styrke forskjellige muskelgrupper med ulike øvelser på noen av de mange apparatene de har der. For eksempel beinpress, skulderpress, brystpress og mageøvelser. Foreløpig har jeg kun 3 sett med 8 repetisjoner, men kjenner allerede at jeg kan øke de eller kiloene! Grunnen til at jeg vil fokusere på styrke fremfor kondisjon er på grunn av leddene, i håp om å bli mindre plaget med de. Kondisjonen er så som så, og den kommer vel snikende litt av seg selv når jeg går frem og tilbake til 3T, og når jeg har rask gange/jogging på mølla (satser jeg på..).  

Da jeg var ferdig på jobb i går, kom Trine susende i sin fine, røde Toyota og hentet meg slik at vi kunne dra sammen på 3T. Vi fant ut at vi akkurat rakk yogatimen som startet 19.40, og ble med på den. For noen år siden drev jeg med yoga og pilates hjemme, men merket at både balansen og konsentrasjonen ikke var like mye tilstede i går. Tøyelig og relativt myk er jeg enda, selv om det er på grunn av de hypermobile leddene. Jeg vet ikke helt om det blir feil av meg å drive meg yoga for og tøye og bøye, samtidig som jeg trener styrke for å stramme opp muskulatruren rundt leddene.. Innbiller meg at det går bra, og at det hovedsaklig ikke er de samme muskelgruppene. Hm, det må jeg forhøre meg om! For det er lite vits i gjøre vondt verre, og ikke merke forbedring og fremgang. Får håpe jeg kan gjøre begge deler!

nytt treningstøy

Publisert: 30.04.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 1 kommentar

 
Ei Nike t-skjorte fra Ellos og en Nike singlett fra Nelly! Begge i Dri-Fit materiale, som absolutt er det beste å trene i. 

a different day

Publisert: 24.04.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 0 kommentarer

Til vanlig jobber jeg på Elite Foto på Levanger, på det lokale kjøpesenteret Magneten. Vi har også en butikk på Verdal, i nabo/samkommunen, som er kombinert sammen med Studio-G. Og i dag jobbet jeg min første dag på Studio-G Elite Foto Verdal! Det er noe jeg skal begynne med relativt ofte fremover, slik at jeg skal jobbe begge plasser. Så i dag fikk jeg opplæring på hvordan ting fungerer der, siden det er ganske annerledes på grunn av fotografbiten, og det at folk bestiller seg time til fotograf eller bestiller bilder som de har vært og tatt, Det gikk veldig greit, det er litt nytt å sette seg inn i, men med superhjernen min går det vel bra!

Etter jobb dro jeg, Siri og Marita på 3T. Vi hadde booket pilates klokken ti over åtte, og før den timen syklet jeg i 5km på sykkel. Og etter timen trente jeg styrke i overarmer, og spang én og halv km på mølla! Ikke lange biten, men bedre enn ingenting. Jeg klarer å bli sliten og svett allikevel, for kondisjonen min har vel aldri vært helt på topp. Der har jeg i alle fall et stort forbedringspotensiale! Men det blir morsomt å se fremgang etter hvert som ukene og månedene går :-)

busy thursday

Publisert: 20.04.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 0 kommentarer

Planen var å stå opp tidlig, slik at jeg skulle være klar til klokken tretten minutter over tolv, da Marita skulle komme busende inn døren og dra meg med på 3T.. Den planen ble litt endret da jeg slumret vekkeklokken x antall ganger, og sto opp kvart på tolv isteden. Tenkte at det sikkert gikk bra, men så fant jeg plutselig ingenting av det jeg skulle ha med, så da Marita kom sto jeg enda i nattklærne og svirret rundt meg selv.. Men vi kom oss omsider frem, og fikk trent både styrke og kondisjon. Samme genser hadde vi tatt med og! Det ble ikke lange økten i dag, siden jeg måtte dra etter en times tid fordi jeg skulle på jobb. Litt er bedre enn ingenting, og så lenge jeg er i aktivitet så er det jo bra!

På jobb har jeg forresten hatt opplæring på to nye ansatte som har begynt, og jeg kjenner at jeg er helt sliten i stemmebåndene etter å ha snakket så mye. Tenkte jeg skulle slappe av etter jobb, men det ble så jeg, Trine, June og Mia dro til Marita med hver vår pose potetgull istedenfor. Og det var jo koselig! Da tenkte jeg at jeg i alle fall skulle slappe av da jeg kom hjem igjen rundt klokken elleve. Men da kunne Mamma fortelle at Stella har hoppet ut fra et vindu som Louis hadde åpnet.. Hun er jo ei innekatt, og har kun vært ute få ganger. Så da tok jeg og Mamma med oss lommelyktene (på mobilen..), og gikk en runde i nesten hele sentrum, uten hell. Vi krysser fingre og tær, og håper hun finner tilbake så snart som mulig. Både Louis og Louboutin er ute, så hvis de finner henne rekner jeg med at de viser henne veien hjem.
Gosh, det ble litt mye katteprat.. Men jeg er så redd for den lille skapningen, og håper av hele mitt hjerte at ingenting skjer henne, og at hun sitter på trappa neste gang jeg titter ut vinduet, eller at hun er der i morgen tidlig. Hun må jo være livredd stakkars.. Fælt som det høres ut, så har jeg ikke "tid" til å lete mer ute etter henne nå, og må bare konsentrere meg om å sove, siden jeg skal tidlig på jobb i morgen.
Jeg tror og håper at det ordner seg. Det MÅ ordne seg!

workout #3

Publisert: 18.04.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 0 kommentarer

Etter jobb i går fant jeg ut at jeg skulle dra en tur på 3T siden jeg ikke hadde vært der siden fredag! Det ble ei relativt kort økt, med 20 minutter mage, 2 km jogging og 5 km sykling. Jeg dro dit alene denne gangen, og det var ikke så skummelt som jeg egentlig hadde trodd at det skulle være. Den nye Adidasgenseren min ble tatt i bruk for første gang, og herregud så behagelig den var å trene med! Teknisk materiale er alfa omega, og det gjør alt mye bedre. Både i forhold til bevegelighet og fukt-transportering. I går bestilte jeg også litt treningsklær fra Nelly sitt midseason sale, som jeg gleder meg til å ta i bruk når jeg får hentet det ut på posten!

the second workout

Publisert: 13.04.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 0 kommentarer

De dagene jeg begynner på jobb klokken halv fire, sover jeg gjerne til tolv/ett siden jeg sjelden har noen planer eller ærend på formiddagen. I dag derimot, så sto jeg opp klokken halv ni for å være på 3T til kvart over ni. Det er ikke hverdagskost her i huset, men hvis jeg vil legge om livsstilen min, så må det vel bli det. Jeg må få trening inn som en rutine i hverdagen, for jeg er ikke vant med å skulle planlegge tidspunkt eller dager jeg skal noe spesifikt på, og da er det lett å glemme. Jeg må også lære meg til å stå opp tidligere på morgenen for og få noe ut av dagen, og for å rekke trening før jobb. Det kan ikke være så vanskelig vel..? Jeg og Marita skulle være med på en gruppetime i dag tidlig, men jeg hoppet av etter oppvarmingen fordi det var litt annerledes enn det jeg hadde sett for meg. Det sto at det var en A-time, altså en lett time som nybegynnere kan henge seg med på. Men før vi begynte sa dama plutselig at det var en B-time, og aerobic for "viderekomne" er ikke akkurat noe jeg klarer å henge meg med på uten å gå motsatt vei eller løfte feil arm. Derfor gikk jeg heller å sprang/gikk litt på mølla, syklet, og gjorde mageøvelser til Marita kom sliten og svett ut fra timen! Da fortsatte vi litt til, før vi fant ut at det var på tide å dra på postkontoret og hente de nye, fine og rosa Adidas genserene våre. 

Jeg kjenner i alle fall at kroppen har vært i bevegelse de to siste dagene. For lårene mine er så stive og støle, at når jeg skal sette meg ned, så bare "boom", fordi jeg ikke klarer å bøye de helt.. Jeg får vel tøye ut litt ekstra, og satse på at stølheten gir seg litt etter litt! I morgen skal jeg jobbe fra klokken 10 til 18, og da rekker jeg ikke å trene. Så vi får se om det blir på søndag!

I've started working out

Publisert: 13.04.2012 Kategori: Workout Kommentarer: 2 kommentarer

Nå skal dere få høre hva jeg har gjort! Jeg har meldt meg inn på 3T treningsstudio! Om jeg får si det selv, så er det faktisk en sensasjon. Tatt i betraktning at jeg aldri før har trent eller vært særlig aktiv siden jeg ble tenåring. Kroppsbygningen min har alltid vært relativt normal/slank, så jeg har på en måte ikke sett behovet, og tenkt at jeg ikke trenger det. Samtidig som jeg i bakhodet har visst at trening er så mye mer enn å bare holde figuren slank. Mangel på motivasjon og latskap har vært hovedårsaken til at jeg aldri har trent, og jeg har heller aldri vært med på en organisert idrett. Det er såvidt jeg har vært med i gymmen på skolen liksom! Faktisk, så skjemmes jeg over hvor lat jeg har vært/er noen ganger. Nå fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe før det ble for sent. Før jeg nærmer meg tretti, og før kiloene begynner å rase på. I det siste har jeg heller ikke vært så komfortablel med kroppen, og jeg trenger og stramme opp litt både her og der, i tillegg til å få bedre kondisjon. Derfor var det på tide, og da Marita spurte pent/tvang meg til å være med, sa jeg selvfølgelig ja! 

Jeg har enda en lang vei å gå, og jeg har enda plass til mer motivasjon på lageret mitt. Jeg begynte på onsdag, for to dager siden, og har derfor ikke rukket å bli ordentlig kjent med alle apparater og øvelser, noe som gjør til at jeg føler meg ganske dum/uvitende enkelte ganger. Det er litt ekkelt, og jeg føler at jeg ikke passer inn helt. Jeg tror og håper at det er noe som går over. Og jeg er ganske sikker at alle, på ett eller annet tidspunkt, har hatt den lille angsten i bakhodet som hvisker at alle ser på deg, at du gjør det feil, at du er for lat og at du ser teit ut når du gjør det. Det er i alle fall slik jeg føler det! Men det er litt tryggere når Marita er med meg, og kan vise meg hva jeg skal gjøre. Når de tankene kommer snikende, prøver jeg bare å tenke at det alltids er noen som er latere enn meg, større enn meg og dårligere enn meg. Det hjelper jo litt! Jeg er også veldig plaget med leddene mine, siden de er hypermobile og enkelte av de går delvis ut av ledd, og det gjør også til at jeg blir litt hemmet på enkelte øvelser fordi albuen eller skuldra plutselig vil ut av ledd. Det er også én av grunnene til at jeg begynte med treningen, fordi jeg må styrke musklene rundt leddene mine slik at de holder seg mer på plass. 

På onsdag etter vi hadde meldt meg inn, ble vi med på en gruppetime som heter "pump". Den gikk ut på å trene styrke i forskjellige deler av kroppen, og vi gjorde både markløft, knebøy og andre styrkeøvelser. Da den var ferdig etter 45 minutter, tok vi fatt på tredemølla mens vi så på Trinny & Susannah på skjermen fremfor oss. Jeg gikk raskt/småjogget i fem kilometer, mens Marita sprang enda lengre rett ved siden av meg! Og da vi hadde fått nok av den, satte vi oss på hver vår sykkel, så ferdig programmet, og syklet i enda fem kilometer. Så den første treningen min varte i én og en halv time, og det sier jeg meg veldig fornøyd med! Selv om jeg gikk mesteparten av tiden på tredemøllen, og syklet relativt rolig på sykkelen, er det SÅ mye bedre enn ingenting! Jeg trøster meg med at man merker resultater og forbedring etter ei stund, og at det ikke er unormalt at det går litt seigere og tregere i oppstartsfasen. Man kan jo ikke være verdensmester på første forsøk heller! Så inntil videre sier jeg til meg selv at litt er bedre enn ingenting, og håper at folk forstår at jeg er supernybegynner og ikke peker og ler.. It can only get better!

hits