Helene, my not so private diary

Helene, my not so private diary
20, Levanger
En blogg om alt og ingenting
.

Meny

Søk

Widgets

Kategori: Nice 2011

del 10 - onsdagens innkjøp

Publisert: 04.05.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 14 kommentarer


Massevis av billige leppestifter, neglelakker, øyenskygger, ansiktsmasker og diverse fra Shlecker


Og litt dyrere sminke som jeg kjøpte på tax-free før vi dro. Øyenskygge nr 18 kaska beige fra Chanel og crayon sourcils øyenbrynsfarge fra Chanel. Foundataionen er Trine sin, men hun ville ha den med på Chanel-bildet mitt..


Den finfine Burberryskjorta jeg kjøpte på vintagebutikken Mademoiselle! Mannen som arbeidet der fortalte at det var ei dame fra Milano som hadde sommerhus like ovenfor butikken deres, og at hu brukte alltid å med seg et lass med klær til butikken, og at hun jobbet som advokat. Skjorten var visst kjøpt i februar i år, og ikke brukt mer enn to-tre ganger. Det er litt av et kupp! Heldigvis var den i XS og ikke XL, så den var akkurat passe. Verken for stor eller for liten! Mannen som jobbet der kunne til og med litt norsk! Han sa takk da jeg ga han pengene, og da sa jeg selvfølgelig vær så god tilbake, og da sa han bare bra! Det var jo litt morsomt.
Sko og veske fra en butikk jeg ikke husker hva heter.

Såvidt jeg husker kjøpte jeg ikke mer den dagen, i alle fall ikke som jeg har tatt bilde av! Selv om jeg innbiller meg at det kanskje ble kjøpt en ting eller to til.. Hm

del 9 - onsdag

Publisert: 03.05.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 3 kommentarer

Jeg kom på nå at det er over to uker siden forrige innlegg om turen til Nice, så da er det kanskje på tide å fortelle mer, spesielt med tanke på at jeg kun har kommet til onsdag, og turen varte helt til søndag.. Så here we go!Vi hadde planer om å dra til en botanisk hage på onsdag, siden vi hadde lest og sett bilder av den i forkant. Selvfølgelig husket ingen av oss adressen dit, eller hvor den var, så vi fant frem kartet og så etter den største grønne flekken der. Den fant vi, og det sto "Parc Naturel" eller noe lignende, så derfor konkluderte vi med at det sikkert nok var der. Vi kom oss inn til gamlebyen, bestilte en taxi og satte oss inn og forklarte hvor vi skulle. Så kjørte han oss et lite stykke, og da kom vi til en slags park hvor vi måtte følge en sti oppover til toppen. 

Etter vi hadde gått et stykke, og møtt mange på luftetur med de søte hundene sine, skjønte vi at dette ikke var den botaniske hagen vi tenkte. Det var mer en park med fin natur, hvor det var flott å gå for å få en avveksling fra byen. Etterhvert som vi gikk oppover fikk vi veldig bra utsikt, og vi kom helt på toppen selv om vi holdt på å smelte bort underveis. Vi så også en russisk ortodokse katedralen, som er en tursitattraksjon i Nice. Vel, vi så den på mange hundre meters avstand i luften, men det er jo bedre enn ingenting!Da vi kom på toppen fant vi oss to benker, den ene i skyggen og den andre i solen. Ingen av oss hadde med noe særlig til drikke eller solkrem, så vi måtte veksle på å sitte på de to slik at vi ikke ble totalt dehydrerte og solbrente. Og selvfølgelig måtte vi ta bilder!Så var det på tide å gå nedover igjen! Til slutt kom vi ned til byen igjen, og vi bestemte oss for å bare gå et stykke for å se hvor vi endte opp. Vi gikk innom et par butikker og kjøpte oss diverse småsaker og makroner, så gikk vi videre.. Plutselig var vi i gågata i gamlebyen! Vi ble både sjokkerte og glade. Sjokkert fordi det er LANGT, og glad fordi vi endelig hadde kommet oss dit, helt gratis til og med..! Vi fant mange fine butikker, og vi gikk stort sett innom alle..

Vi gikk også innom en vintagebutikk, men den skal jeg fortelle mer om senere. Jeg kjøpte nemlig en fin liten ting der! 

Alle har sikkert skjønt at det er selvutløseren som har tatt alle bildene der alle tre stiller opp! Men å ta dette bildet var faktisk ganske risky.. Her befinner vi oss midt i sentrum av gamlebyen, i den åpne plassen med fontenten dere ser på bildet. Det var fryktelig lite folk der, så vi tok sjansen på å sette fra oss kameraet på en benk sammen med veskene og posene våre mens vi gikk 15meter unna for å posere.. Det gikk jo forsåvidt bra det, men akkurat da vi hadde stilt oss til kom det en guttegjeng som så litt mystiske ut som satte seg på benken ved siden av vår. Da kunne vi nesten ikke ta sjansen på å la kameraet stå der, så vi hadde ikke annet valg enn å bli fornøyde med akkurat dette bildet, siden det er det eneste! Eller, det ble to.. Men på det andre bilde snur vi oss alle mot venstre siden vi ser at de kommer gående! Haha.

Vi hadde i alle fall en utrolig fin dag selv om vi gikk nesten én mil tilsammen! Vi fikk shoppet en del, både sko, vesker, sminke og vintage-funn for min del. Det kommer i neste del! Dette innlegget har allerede blitt superlangt så. Etter litt avslapping ved fontenen fant vi oss en buss som gikk i riktig retning til Sainte Helene-området. Deretter satte vi oss på balkongen, drakk vin, spiste is og mat og koste oss med "the yes/no game"!del 8 - andre del av tirsdag

Publisert: 18.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 4 kommentarer

Forrige innlegg ble avsluttet med at vi var på stranden, og der dro vi i fra i tre-fire tiden. Vi tenkte at det sikkert ble for sent å dra inn til gamlebyen og sentrum på ettermiddagen, så derfor bestemte vi oss for å dra tilbake til Cap3000 kjøpesenteret vi var på på mandag! Shopping en tirsdagskveld er aldri feil vet dere.Det jeg dessverre kjøpte meg først denne dagen, var mars og aprilutgaven av franske Vogue. Grunnen til at jeg sier dessverre er fordi dette er ca fire kg lesestoff.. Og fire kilo hengende i en liten plastikkpose rundt håndleddet, i tillegg til vesken på et par kilo på skulderen, ble det fryktelig tungt etterhvert. Jeg var sikker på at hånda mi skulle kappes av etterhvert, i alle fall etter jeg fikk mange andre poser å bære på i tillegg.


En superfin, grå blondeblazer fra H&M. I Frankrike var den på salg til 20 euro, mens i Noge er den fortsatt på full pris. Hihi tenkte jeg da. 


To t-skjorter, en basic genser, og en mørkeblå cardigan fra Pimkie


En supersøt ring fra Clarie's. Jeg kjøpte også en annen ring, i tillegg til flere øredobber som jeg ikke har bilde av.

For å ha til kveldsmat kjøpte Marita og Trine med seg sushi, og jeg kjøpte en pakke med wraps som var megagode!

Resten av kvelden satt vi på balkongen og drakk vin og snakket om alt mulig mellom himmel og jord. En fin avslutning på en fin dag med andre ord!

del 7 - tirsdag

Publisert: 18.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 1 kommentar

Needless to say at tirsdag begynte som alle andre dager i Nice, nemlig med frokost i bikinien på balkongen med strålende sol!Karl og meg på spassertur nedover stien vår


Siden været var så fint (litt overskyet akkurat på dette bildet men) bestemte vi oss for å sjekke ut bade- og soleforholdene. Steinstrand ser kanskje ubehagelig ut, men det var overraskende behagelig å ligge på, så lenge man danderer steinene litt etter hvordan man ligger. Et stort pluss er også at man slipper sand i trusa, skoene og overalt ellers, i tillegg til at kameraer generelt er skjøre for sandkorn!
Men å holde balansen på massevis av stein som sklir hit og dit når du tråkker, er ikke lett..

Vi kjøpte også med oss denne herligheten, som ble spist opp på to minutter..Resten av tirsdag kommer i neste innlegg :-)

del 6 - mandagens innkjøp

Publisert: 17.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 7 kommentarer


Belte fra Zara

Håndkrem, primer og sminkefjerner fra Sephora


En kjole fra H&M, men som er helt annerledes i fargene enn på bildet


Smykke fra Clarie's, i tillegg kjøpte jeg et par øredobber som passer bra sammen, men som jeg ikke tok bilde av


Enda et smykke fra Claire's


Øredobber fra Claire's. Disse brukte jeg i går på navnefesten


Bloggete t-skjorte fra Pimkie! Haha, de hadde utrolig mange forskjellige som handlet om blogg..

En beige sommerlig cardigan fra Pimkie


Genser fra Pimkie

I tillegg til dette kjøpte jeg også mye mer, men jeg kan jo ikke ta bilde av absolutt alt.. Del 6, om tirsdagen kommer om ikke altfor lenge! Og den dagen trenger kanskje sitt eget innlegg med innkjøp også, slik at hvert innlegg ikke blir flere mil langt.

del 5 - mandag

Publisert: 17.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 4 kommentarer

Som vanlig går det litt tregt mellom hver oppdatering av utenlandsturer, men jeg lover at jeg skal bli ferdig denne gangen.. Kors på halsen!!

Vi har kommet så langt som til mandag nå, den andre dagen i Nice! Da vi våknet skinte solen, og frokosten ble inntatt på balkongen.

Vi tenkte at vi skulle ta bussen inn til sentrum, altså gamlebyen. Jeg fungerer som vanlig som et lite kompass, og har som regel god greie på hvilken retning ting er i. Denne dagen skulle det da altså vise seg at det innebygde kompasset mitt ikke fungerte.. Vi visste hvilken buss vi skulle ta, for det var alltid nr 10 hadde vi lest og hørt i resepsjonen. Defor gikk vi glade og fornøyde på buss nr 10, klare for å utforske Nice! Vi visste selvfølgelig ikke hvor de forskjellige busstoppene var, og heller ikke ved hvilken vi skulle av, så derfor valgte jeg og Marita en som vi trodde var rett..

Da endte vi opp ganske langt i fra sivilisasjonen, i alle fall langt i fra der turister oppholder seg. Vi kom nemlig til Cente Administratif, noe som sikkert er et administrerende senter ut i fra navnet å bedømme. Vi spurte ei vakt som sto i porten der, om hvor vi måtte gå og slikt. Han kunne fortelle at vi måtte gå i ca 5-10 minutter, og ta til venstre, så var det shopping! Okei tenkte vi, og tok føttene fatt i varmen uten hverken drikke eller en butikk/kiosk for å kjøpe det på.. Vi gikk, gikk og gikk litt mer. Jeg hadde uheldigvis på meg et par wedgessandaler, noe som skulle vise seg å bli et mareritt uten like! Det er jo ingen hemmelighet at føtter hovner opp utover en dag, og spesielt når det i tillegg er varmt og man går laaaangt.. Da begynte reimene selvfølgelig å gnage på føttene mine både her og der, så til slutt gikk jeg som ei ku, og hadde fått gnagsår både her og her og overalt! Ikke spesielt behagelig.. Men om vi ble så mye klokere på den times lange gåturen er en annen sak! 

Vi ble alle så slitne etterhvert, og klokken begynte å nærme seg fire på ettermiddagen! Da bestemte vi oss for å finne en taxi, og bare ta den til det kjøpesenteret som jeg hadde lest om på forhånd. Men det å finne taxi var jo også lettere sagt enn gjort.. Vi gikk mot flyplassen (den er veldig sentral og ligger langs promenaden) i håp om å finne en, men til ingen nytte. Deretter fant vi en mann som pekte mot en taxi-holdeplass, og der fant vi heldigvis en taxi som kunne ta oss til Cap3000! 

Glade og fornøyde med vondt i føttene spaserte vi inn på det digre kjøpesenteret, og det første vi ser et en skobutikk med heels to kill for og såklart en bakeri som solgte franske makroner! Dagen var reddet, og etter inntak av makroner gikk vi rett på Claire's. En smykke og accessories butikk med massevis av utvalg og salg, ekte juggel! Men fint var det, og vi handlet et par smykker, armbånd og øredobber før vi gikk videre til både Mango, H&M (hvor jeg ikke hadde annet valg enn å kjøpe meg nye sko for å overleve dagen), Sephora, Zara, Galeries Lafayette og alskens andre butikker. Vi fikk handlet i fra oss en del før vi fant ut at vi var sultne, og fant oss en restaurant i restaurantetasjen på kjøpesenteret. Da vi endelig var gode og mette gikk vi videre rundt, siden vi ikke hadde vært på halvparten enda etter langt over to timer. Vi gikk og surret en stund, før vi plutselig kom på at de stengte om en halvtime! Da vi egentlig var på tur ut fant vi en butikk som het Pimkie's, og vi måtte selvfølgelig inn. Vi fant raskt ut at det var en slags form for H&M-butikk, sånn type billige priser og fine klær, i tillegg til at det var massevis av salg. Vi kom oss ikke der i fra med det første, men da vi først kom ut hadde vi alle en ekstra handlepose eller to i hånden. Da var det bare om å komme seg tilbake til hotellet siden klokken allerede var blitt ni, og det hadde blitt mørkt ute. Vi ville jo nødig at noen skumle menn skulle komme å fange oss.. 

Vi satte oss på en taxi-holdeplass like ved kjøpesenteret og like ved et stort hotell. Der ble vi sittende, for det kom jo aldri en eneste taxi kjørende forbi. Da gikk vi inn til resepsjonen på det hotellet vi satt ved siden av, og møtte ei overraskende hyggelig dame som mer enn gjerne kunne ringe etter en drosje for oss, og sa at vi bare måtte sette oss ned i resepsjonen å vente! Vi hadde ikke forventet oss slik imøtekommenhet og service når vi ikke engang bodde på hotellet, og kom inn hotelldøra der med hendene fulle av poser, så det var enda en grunn til at vi fikk inntrykk av at franskmenn ikke er så ille som man skal ha det til.

Den neste franskmannen vi møtte derimot.. Nemlig drosjesjåføren vår som kom utenfor hotellet, han var en annen type franskmann! Vi fortalte nøyaktig hvor vi skulle, og viste han adressen for sikkerhets skyld da vi satte oss inn i bilen. Han tastet det inn på GPS'n og kjørte, foreløpig i riktig retning, før han plutselig svingte til venstre og opp, istedenfor til høyre og opp.. Jaja, tenkte vi. Vi kommer nok frem, for det er sikkert bare en litt annen vei! Men neida.. Vi prøvde å si i fra at han hadde kjørt litt for langt, og at vi ikke akkurat kjente oss igjen i området. Og at han måtte kjøre ned mot vannet og promenaden igjen, siden summen på takstameteret begynte å bli en del høyere enn forventet. Da skjønte han plutselig INGENTING! Nei, han kunne ikke engelsk kunne han fortelle oss på fransk, fire minutter etter vi nettopp hadde ført en engelsk samtale med han om at vi var på ferie og at vi kom fra Norge og alt slikt.. Men nei, han skjønte absolutt ingenting av det vi sa, sa han. 

Selvfølgelig gjorde han det.. Han utnyttet at vi ble usikre, og at vi ikke hadde avtalt pris på forhånd. Den ENESTE gangen vi glemte å gjøre det, gikk det ikke bra. Til slutt stoppet han bilen, og ble nesten litt sur, i alle fall oppgitt. Han hadde jo kjørt forbi målet på GPS's for lenge siden, og det målet der stemte jo i alle fall ikke med hvor vi bodde. Da GPS'n kom opp på skjermen igjen pekte vi på vannet og sa at vi skulle dit, og da forsto han plutselig at vi skulle ned til promenaden igjen, siden vi heller ville gå de 600 meterene opp til hotellet selv istedenfor å sitte på med dustesjåfør lengre. Og vi hadde prøvd å sagt både sea, ocean, water, aqua (til og med på delvis fransk..) for at han skulle skjønne, men nei.. Vi måtte peke for at det skulle gå inn! Til slutt kom vi oss ut fra drosjen, og betalte rundt 10 euro mer enn det vi egentlig hadde vært nødt til.

Lykkelige var vi da vi kom inn døra på hotellrommet og slengte posene på gulvet, og la oss langflate i senga. For en LANG dag! Du aner ikke.. Som regel er det bare Trine som er skeptisk til det vi foretar oss, mens jeg og Marita tar alt med knusende ro, men da vi satt i den drosjen og så for oss en megaregning og en mann med tre jenter midt oppe på fjellet.. Ja, da kom skepsisen og den litt raske pulsen frem i oss også. Vi tok frem vinflaska og satte oss på balkongen, mens vi herregudet oss resten av kvelden! Pjuuh, kjenner nesten jeg blir stressa bare av å skrive om det! Men det var i alle fall mandagen, i lange trekk.. Bilder av innkjøpene mine kommer i neste innlegg siden dette allerede ble ei mil langt! Håper i alle fall ikke jeg mottar noen klager om at jeg ikke forteller detaljert nok om turen..

del 4 - facts about Nice

Publisert: 13.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 0 kommentarer

 

Rivieraens hovedstad heter Nice. Dette er Frankrikes femte største by, og her finner du flere gallerier, hoteller og museer enn noen andre steder i Frankrike bortsett fra i hovedstaden Paris. Nice er en vakker og sjenerøs by som er ung i sjelen og fremdeles kan kunsten å trollbinde de besøkende. Her lokker et intenst uteliv, rik kultur, utsøkt kokekunst, herlig klima og aldeles spesiell atmosfære som man med glede oppsøker igjen og igjen. I Nice kan du bade midt i sentrum, vandre i gamlebyens svingete smug, kikke på luksusyachtene i havnen og besøke fargerike markeder.

Her ruller Middelhavets bølger innover stranden ved den vakre og myteomspunne strandpromenaden Promenade des Anglais. Her kan du spasere langsomt og se solen gå ned over "Englenes bukt". Nice har over 300 soldager i året, hvilket gjør byen til et perfekt ferieparadis året rundt. Her smaker maten av olivenolje og ferske sitroner. Vinen er sval, og du kan koble av i grønne parker eller ta en pust i bakken i en av de mange kafeene.

I Nice er man svært opptatt av å bevare sin historiske arv. Gamle bygninger tas vare på, og de okerfargede veggene rengjøres ofte og konserveres. Her lykkes man i å forene skjønnheten fra en svunnet tid med blomstrende turistindustri.

Byen er også kjent for å være vertskap for et stort antall internasjonale arrangementer innen kultur og sport. For den som søker den franske rivieraens utsøkte tilbud kombinert med storby og hav, er Nice utvilsomt det beste reisemålet. Mange velstående mennesker liker å feriere i Nice og andre deler av den franske rivieraen.

Den beste måten å ta seg rundt i Nice på, er til fots. Bykjernen i Nice er ikke særlig stor, og den eneste måten å komme seg rundt i gamlebyen på, er å gå. Det er også fint å spasere langs strandpromenaden Promenade des Anglais. Taxi er ganske dyrt, og i tillegg vanskelig å praie fra gaten. Hvis man vil ta taxi bør man ringe eller stå på en taxi-holdeplass. Buss er det beste alternativet, og er både billig og praktisk. 

Kilde: Supersaver og meg selv.. Haha

LIVING OUT LOUD

Publisert: 13.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 3 kommentarer

Da jeg var i Nice kunne jeg ikke unngå å kjøpe amerikanske Vogue, og både mars og aprilutgaven av franske Vogue, i tillegg til Harper's Bazaar. Helt sykt at det koster ca 32 kroner der, og nesten over hundre kroner her! Tidligere har jeg lagt ut bildene Annie Leibowitz tok av Rihanna, og nå fikk jeg endelig sett de "in paper" og de var minst like nydelige, samtidig som jeg fikk lest den fem siders lange, velskrevne og informative artikkelen. Det er nesten så jeg må si at jeg elsker Rihanna, om ikke mer etter å ha lest dette. Hun er så fantastisk og ikke minst flink, og jeg gleder meg som et barn til å se henne live i Stockholm til høsten. Can't wait!! 

del 3 - franske makroner

Publisert: 13.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 11 kommentarer

Å smake franske makroner var ett av målene til Trine på turen, og selvfølgelig et høydepunkt for oss andre også! Det ser jo så delikat og godt ut på bilder i alle de friske fargene, og det er en skam at det ikke selges på vanlige bakerier her omkring. De første vi så og smakte var mye større enn vanlig, og de fantes i sjokolade, kaffe, pistasj og jordbær. Mmmm, himmelsk godt! Senere den samme dagen fant vi i mange fler farger og smaker, men i mindre størrelse. Trine kjøpte fire, og kunne fortelle at de absolutt ikke var like gode, siden de smakte kunstig og rart på grunn av "glitteret" på toppen. 
Dette var de fire Trine kjøpte som ikke var gode, og det vises til og med godt på dette bildet hvor kunstige de er


Men disse derimot, mmmm! Kokos og vanilje var mine favoritter, i tillegg til pistasj og karamell.Det endte opp med at vi kjøpte oss makroner hver dag nesten, for vi måtte jo benytte av oss anledningen når vi først hadde den. Og hvis noen vet om en plass i Trøndelag hvor det selges makroner, si gjerne i fra! Jeg har en stor plan om å bake.. Men hvor gode de kommer til å bli vites ikke enda, det får vi se på!

del 2 - søndag

Publisert: 12.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 3 kommentarer

Etter vi kom frem til hotellet og hadde pakket ut klærne våre fra kofferter og redd opp senga, fant vi ut at vi måtte nesten ta en tur ut for å bli kjent i området! Vi bodde rundt fem hundre meter unna promenaden og stranda, og siden det var søndag var nesten alle butikker og restauranter stengt.


Marita og Trine på tur nedover på den fine stien vår fylt av palmer og alskens andre trær


Stranda og utsikten fra promenaden


Og meg på promenaden!

Etter vi hadde gått oss en liten tur fant vi et sted som het Mambo Pizza hvor vi kjøpte med oss baguettsandwicher med cæsarsalat for å spise på hotellet. Selvfølgelig kjøpte vi også med oss Häagen-Dazs is til dessert, som ble spist opp på null komma niks!


Trine stakkars ble forkjøla og tett på grunn av flyturen og kjente ikke smaken av verken isen eller sandwichen.. 

Matbutikken hadde stengt tidlig på formiddagen siden det var søndag, så vi gikk et godt stykke før vi fant en slags form for kiosk som var åpen, hvor vi kjøpte pariserloff (som absolutt ALLE går med under armen..), ost, skinke, potetgull, sjokolade, iste og vin! Slik at vi i alle fall skulle overleve den kvelden med både god mat og drikke.. Siden vi ikke hadde stort annet å finne på den dagen la vi oss relativt tidlig, og avsluttet kvelden med en ekte putekrig! Det var flere år siden sist noen av oss hadde hatt det, og vi hadde helt glemt hvor hysterisk morsomt det kunne være! Mange knall og fall og slag i tryne, i tillegg til ninja-spark og flotte ansiktsuttrykk!


Helene, Marita og Trine i full gang!

Og her gikk jeg rett i bakken..

Vi fikk et utrolig fint inntrykk av Nice allerede den første dagen. Byen er fylt med flotte bygninger med nydelige utskjærninger og vakre detaljer. Ryktet sier jo at de fleste franskmenn er arrogante og later som at de ikke kan engelsk og hele den regla der. Den første dagen snakket vi ikke med så altfor mange utenom taxi-mannen, han på Mambo Pizza og hun i resepsjonen. Selv om de ikke var veldig gode i engelsk prøvde de så godt de kunne, både og snakke og forstå det vi sa. Hun som satt i resepsjonen var uansett veldig flink, noe man bør være når man jobber på et hotell! Men en historie om en som latet som han ikke forsto noen ting av det vi sa, kommer i del 3! Herregud, for en opplevelse..

del 1 - reisen

Publisert: 12.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 5 kommentarer

Vi ankom Værnes rundt halv fem på morgenen, ca to timer før flyet skulle dra siden det alltid er kjekt å ha god tid! Det var litt vanskelig å holde seg våken så lenge, men heldigvis våknet vi til i bilen og da vi kom på flyplassen, fordi da begynte sommerfuglene i magen å melde sin tilstedeværelse! Tiden gikk rimelig raskt, og før vi visste ordet av det var vi på tur inn i flyet. Jeg synes det er så utrolig morsomt når vi letter, og jeg kjenner at vi tar av fra bakken. Jeg blir som et lite barn og smiler fra øre til øre, samme når vi lander også.. Jeg er i alle fall glad for at jeg føler det på en måten istedenfor å ha flyskrekk som utrolig mange har, det virker helt forferdelig.


De to ved siden av meg sovnet like etter vi hadde lettet, mens jeg ikke hadde sjans til å sove. Så da satt jeg der for meg selv å hørte på musikk, spiste flyfrokost og drakk kakao mens jeg leste amerikanske Cosmopolitan! Og selvfølgelig tok jeg bilder av alt og ingenting, som jeg alltid gjør. Noe må man jo finne på!
Hihi


Mont Blanc, og det var ikke lenge igjen av flyturen! 

Vi landet klokken 10 i Nice, og syntes det var utrolig mye varmere enn det vi hadde forventet. Vi hentet bagasjen, tok ut euro og fant oss en taxi som tok oss til hotellet! Resten av søndag kommer i et annet innlegg, slik at det ikke blir for mye på en gang! Og ja, jeg lover at jeg skal blir ferdig med alle delene denne gangen, slik som jeg ikke er fra Ibiza og Tallinn-turen enda..

tilbake i norge

Publisert: 11.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 2 kommentarer

Jeg kom hjem i går ettermiddag, men tok meg lite tid til å blogge. Det fristet mer å vise frem feriebilder og innkjøp til Mamma istedenfor til bloggen! Det tok jo selvfølgelig sin tid, med over to tusen bilder og en haug med klær. Jeg fant ut at jeg måtte rydde kleshyllene før jeg kunne pakke ut ordentlig fra kofferten, ellers hadde det aldri verden blitt plass! Jeg kastet fire plagg og la bort tre bæreposer med klær. Ikke det store, men bedre enn ingenting. Så nå håper jeg at jeg får plass, selv om det kanskje ikke blir så mye til overs.. 

Det kommer selvfølgelig mange bilder og historier på bloggen, siden det ikke ble noen oppdateringer i ferien utenom da vi var på Eplebutikken. Bloggere som oppdaterer ofte på ferier beundrer jeg nesten, for selv om vi hadde hatt internett på rommet hadde jeg hatt svært lite tid til overs! Det var internett på hotellet, men bare i resepsjonområdet, så vi gadd aldri å bruke åtte euro på å sitte der nede, siden tre glass vin på balkongen med en flott utsikt fristet enda mer!

Vedmodig var det å forlate fantastiske, solfylte Nice til fordel for overskyete Trøndelag og Norge. Selv om det var utrolig godt å komme hjem til familie, kjente fjes og egen seng! Jeg får alltid den ambivalente følelsen når jeg skal reise fra steder jeg har vært på. For samtidig som man ønsker å være i paradis så lenge som mulig, ønsker man også å komme hjem til det nære og kjære. Nice er uansett et reisemål jeg virkelig anbefaler, og som jeg definitivt skal tilbake til! Det er en kombinasjon av vakre bygninger med historie, sol og strand, nydelig natur, både ekslusiv og billig shopping og mange serverdigheter. I tillegg til at det koster 32 kr tur/retur med buss i 40min for å besøke Monaco, noe som også anbefales på det sterkeste! 

I heisen på Værnes, klar til avgang
Venter venter venter

Dette var kun bilder fra mobilen. Resten kommer senere!

A small update

Publisert: 06.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 0 kommentarer
Naa staar vi alle med en iPad paa eplebutikken i Nice! Vi har ikke kjoept internett paa hotellet enda, saa det har blitt lite med blogging. Vi har det i alle fall utrolig bra, og trives veldig godt! Har allerede tatt massevis av bilder, shoppet og opplevd myyye! Jeg tipper det blir massevis av innlegg med tusenvis av bilder naar jeg kommer hjem paa soendagsformiddag. Paa kveldstid sitter vi for det meste paa balkongen og drikker vin og spiser sushi og grissini. Meeen naa skal vi gaa videre paa shopping! Au revoir :)

to timer igjen..

Publisert: 03.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 7 kommentarer

Nå er både min, Marita og Trine sin koffert ferdigpakket! Jeg er akkurat ferdig, og det er bare to timer til vi kjører til flyplassen. Trine ser film på pc'n, mens Marita halvsover i senga mi.. Vi begynner alle tre å bli ganske trøtte, og vi har bestemt oss for at vi skal være våkne til søndagskveld siden vi kommer frem klokken 10 søndagsmorgen. Det blir kanskje en liten høneblund eller to på flyet, men det tar ikke mer enn rundt tre timer, så den store søvnen blir det uansett ikke! Nå gjelder det bare for oss resterende å holde oss våken litt til.. Jeg er usikker på hvordan det blir med bloggingen i Nice, men siden Trine har med pc regner jeg med det blir et par innlegg underveis. Bare stay tuned! Det eneste som gjenstår nå er å vekke Mamma og småsøsken for å si hade eeeen gang til før vi drar! I tillegg til å dobbeltsjekke at ALT er med. 


Det vises at jeg begynner å bli en smule sigen i blikket.. Hahathirteen hours left

Publisert: 02.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 4 kommentarer

Nå er det faktisk bare tretten timer igjen til igjen til vi sitter i bilen på vei til flyplassen! Enn det.. Jeg synes ikke det er lenge siden vi bestilte turen for omtrent tre måneder siden, og tiden har gått så raskt samtidig som den nesten har stått stille. Pakkingen har jeg heller ikke kommet særlig lengre med, men jeg er uansett snart ferdig. Det eneste som mangler er toalettsaker, sko og andre småting! Jeg har pakket alt fra shortser og bukser, gensere og t-skjorter, slik at jeg skal være sikret uansett hvordan temperaturen blir, selv om det er meldt rundt 20 grader de fleste av dagene. Kjenner også at jeg begynner å bli utålmodig og at reisefeberen kommer snikende..

Et av høydepunktene på selve reisen (utenom destinasjonen) er tax-free! Hvis man har god tid på flyplassen før avgang er det alltid så kjekt å svimse rundt der og handle sminke og parfyme til en mye billigere pris. Og selvfølgelig hvit toblerone! Jeg har allerede planlagt litt hva jeg skal kjøpe, og jeg håper at utvalget på Værnes kontra Gardemoen ikke er såå forskjellig, selv om jeg egentlig vet at der er det.. Noe jeg i alle fall vet at jeg skal kjøpe er sminkefjerneren fra Chanel som holder på å gå tom, i tillegg til ny øyenskygge i bruntoner og en leppestift eller to! Kjenner jeg meg selv rett blir det en del mer enn det..

hotellet

Publisert: 01.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 4 kommentarer

Dette er bilder fra hotellet vi skal ligge på i Nice, og det er mer som ei leilighet istedenfor et hotellrom, med et minikjøkken og slike ting! Det er i alle fall ganske praktisk, slik at man kan kjøle ned vinen i kjøleskapet istedenfor i vasken som vi gjorde på Ibiza.. Det ser så fint og, og jeg gleder meg til å se det i virkeligheten!

Jeg har ikke kommet særlig lengre med pakkingen, i så fall bare mentalt. Det største problemet av alle er at jeg ikke har sko.. Joda, jeg har massevis av høyhælte sko, fire par uggs og andre vinteraktige sko.. Men INGEN vårsko utenom tøysko. Lacoste skoene mine ble oppbrukt forrige sesong, så det ser ut for at jeg ikke har annet valg enn å reise i enten tøysko eller høyhælte. Jeg ser for meg at hvis jeg reiser med tøysko, så er de allerede skitne og våte etter jeg har gått fra ytterdøra og inn til bilen, og hvis jeg reiser med høyhælte så får jeg sikkert vondt i føttene etter et par timer i tillegg til at jeg ikke får til å gå raskt om vi har et travelt.. 

Været i Nice til uken skal heldigvis være fint, og temperaturen ligger bare et par grader under den som er på for eksempel Gran Canaria! Det er jo uansett ikke noe syden-land, men bading og forhåpentligvis soling blir det uansett!

Om 36 timer er vi faktisk på tur til Nice!! Det er så utrolig rart å tenke på, og jeg kjenner at tanken stresser meg.. Nå er det bare om å lade opp kamera, mp3 og telefon slik at alt er klart, og selvfølgelig huske på det viktigste av alt: pass!

NICE

Publisert: 01.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 3 kommentarer

På lørdagsnatten/søndagsmorgenen drar jeg, Trine og Marita til Frankrike, nærmere bestemt til Nice! Så de som tippet at jeg pakket på det ene bildet noen innlegg under her hadde helt riktig. Nå er kofferten snart ferdigpakket, og jeg mangler egentlig bare å finne ut hvor mange par sko jeg skal ha med.. Det er alltid like vanskelig! Vi skal forresten være i ei uke, så vi kommer tilbake igjen neste søndag! Jeg gleder meg ubeskrivelig mye til å komme til litt varmere strøk og til å oppleve et nytt land og en ny kultur. Jeg er usikker på hvor mye blogging det blir mens vi er der, men kjenner jeg meg selv rett kommer jeg nok til å oppdatere om turen maange ganger før søndag. Dessuten skal Trine ha med sin data, så jeg håper jeg får til et par innlegg i alle fall :) Og forresten, det er dette jeg har holdt på å spare til!

Nice is nice, he hehits