Helene, my not so private diary

Helene, my not so private diary
21, Levanger
En blogg om alt og ingenting

Meny

Søk

Widgets

Arkiv mned: april 2011

on my way out

Publisert: 30.04.2011 Kategori: Festivities Kommentarer: 5 kommentarerNytt skjørt som jeg kjøpte i dag fra Zara. Beltet er også der i fra forresten! Skoene og armbåndet er fra Forever21, mens øredobbene er fra Claire's i Nice, og det samme med klokken.

Da jeg kom hjem fra Trondheim gikk jeg rett på badet og tok på meg andre klær og ordnet håret, fordi Trine tvinger meg til å bli med på Magnetens personalfest.. Det kan bli moro det, selv om jeg ikke liker å drikke to dager på rad! Jeg skal uansett ta det rolig i dag, slik at formen i morgen ikke er noe å klage over. Og siden skyssen min er treg rakk jeg faktisk å blogge nå også! Det rekker jeg aldri til vanlig, men det er mest fordi de andre synes jeg er meeegatreg, og da kan jeg nesten ikke ta meg tid til det heller! Alltid fashionably late.. 

Trondheim

Publisert: 30.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 0 kommentarer

Nå sitter jeg, Ole Marius og Joachim på Ricks å nyter finværet! Vi har akkurat spist god mat og vurderer straks å gå en liten tur på shopping. I går var vi på x-russefest av alle ting, og det var faktisk overraskende morsomt. I alle fall utrolig kjekt å bare ta på seg russebuksa og slippe å stå fremfor skapet i en halvtime å gruble over antrekket! Men nå må jeg nesten returnere iphonen til Ole, selv om det var han som insisterte på at jeg absolutt skulle blogge.. Ciao!


the royal wedding

Publisert: 29.04.2011 Kategori: Random Kommentarer: 3 kommentarerI dag er den store dagen hvor William og Kate endelig gifter seg! Det er nok millioner av folk fra hele verden som sitter benket foran tv'n fra sendingsstart til sendingsslutt for å få med seg begivenheten. Jeg er nok ikke en av de, så vidt jeg vet enda i alle fall, men jeg kommer nok til å oppdatere meg og gløtte innom NRK fra tid til annen! Søskenbarnet mitt og tre venninner av henne skal følge alt mens de har på seg rosa prinsessekjoler, i tillegg til å drikke te og spise scones, med en påfølgende tre-retters middag.. Litt morsomt å gjøre så mye ut av det da, selv om jeg ikke har akkurat de planene! Jeg, som mange andre, er mest spent på brudekjolen! Det er jo bekreftet at den er fra Alexander McQueen, så resultatet kan jo umulig være dårlig. 

Har du tenkt å følge bryllupet?

new in

Publisert: 29.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 1 kommentar


Beige bukse fra Vila i en herlig passform!


Tights fra Risøe med et slags form for blondemønster


Selvbruningsspray, blå strømpebukse og diverse neglelakker fra H&M.

Mamma tok på seg spanderbuksene og tok med meg på kjøpesenteret i dag! Jeg tror hun prøver å kompensere for at jeg bare fikk to påskeegg mens de to minste søskenene mine fikk FIRE hver.. Jeg er uansett glad og takknemlig for alt nytt som finner plass i klesskapet og badehyllen min!

endelig ny mobil

Publisert: 29.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 7 kommentarerDa har jeg endelig kjøpt ny telefon! Xperia 2 sluttet å fungere for lenge siden, så i en ganske lang periode nå, så ar jeg brukt den gamle rosa sonytelefonen min som heller ikke fungerer optimalt. Jeg har lenge gått å tenkt på hvilken telefon jeg ville ha, og om jeg skulle ha iPhone, xperia arc, eller en HTC av noe slag. Det ble så jeg endte opp med HTC desire, og så langt er jeg fornøyd. Jeg stiller egentig ikke så store krav til telefonen, siden jeg har både kamera, musikkspiller og pc fra før, og så lenge jeg kan ringe og sende sms med telefonen går det stort sett greit. Men selvfølgelig er det utrolig kjekt å ha internettilgang og alskens annet på mobilen også! Så i kveld har jeg ikke gjort stort annet enn å laste ned diverse apps og blitt bedre kjent med telefonen. Den eneste som irriterer meg så langt, er at jeg ikke kan ha en sang som ringetone. Jeg får bare til å velge en av standardringelydene, og det er litt dust. Spesielt siden jeg har hatt den Britney-ringetonen min i snart to år.. I tillegg til Kim Possible som sms-lyd. Men jeg får nok bare leve med det, fornøyd med selve telefonen er jeg uansett!

my dearest

Publisert: 29.04.2011 Kategori: Pictures Kommentarer: 1 kommentarprada spring/summer 2011

Publisert: 27.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 6 kommentarer


LOVE IT!!

leopardnegler - hot or not?

Publisert: 27.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 6 kommentarer

Deres venn Trine is back! Til stor glede og jubel... 

Da jeg var innom Sephora i Frankrike var det noe som fanget min oppmerksomhet, nemlig nail patch. Jeg ble veldig nysgjerrig og bestemte meg for at det var noe jeg ville teste ut. Jeg kjøpte derfor en pakke som inneholdt 16 nail patches med leopardmønster, dyrisk som jeg er (yeah, right). Uansett, i dag da jeg kom luskende hjem til Helene etter jobb viste jeg frem dette fenomenet, det endte i latter og noe som lød slik "hahahah, så ufattelig støgt!". Jeg synes det kan være kult, til sitt bruk vel å merke. 

Hva synes dere? Hot or not? 


Ikke bry dere om mine vakre hender forresten... 

Nail patch er forresten veldig enkelt å bruke! Du kan se mer om det her. Dama på videoen har forresten fra sephora hun også, bare ikke samme mønster. For å ikke bli gal lønner det seg å spole fremover i filmen, den blonde baben er ikke akkurat rask av seg.

new shoes from f21

Publisert: 27.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 6 kommentarerEt par pumps i en nude rosafarge, som passer til overraskende mange av kjolene mine som jeg har fra før!Og et par svarte klassiske pumps med åpen tå! For snart ett år siden bestilte jeg disse, men da i en størrelse for liten, så de har egentlig bare stått til pynt på hylla mi etter Louis tygde i stykker esken. Derfor ble jeg ganske glad da jeg fant disse, men jeg oppdaget da jeg fikk de at de ikke er prikk like.


Ser du forskjellen? De til venstre er de "gamle", mens de til høyre er de jeg fikk i dag.

De jeg fikk i dag er én størrelse større, men også fargen innvendig er ulik, så de er nok ikke prikk like after all. Jeg synes uansett de er fine nok, selv om jeg synes de gamleste er finest, og det er utrolig kjekt å ha et par vanlige svarte pumps. Det bør være basic i garderoben hos alle!

a new dress from f21

Publisert: 27.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 8 kommentarer

I dag våknet jeg i halv elleve tiden av at en fyr fra DHL ville levere en pakke til meg, så etter fire timers søvn spratt jeg glad opp av sengen for å hente pakken min! Den var fra Forever21, og inneholdt to par pumps, denne kjolen og en Hello Kitty memopad. I'll show u the shoes later! Jeg er i alle fall veldig fornøyd med kjolen, og den er veldig Helene if I may say so myself.. Da jeg tok den opp fra esken så den megakort ut, men da jeg tok den på ble den ikke så ille allikevel. Dessuten har jeg begynt å like inkamønster ganske godt, så denne passer fint inn i sommergarderoben min!

if only

Publisert: 27.04.2011 Kategori: Pictures Kommentarer: 0 kommentarertankespinn

Publisert: 27.04.2011 Kategori: Random Kommentarer: 0 kommentarer

Enktelte dager har jeg massevis å fortelle bloggen, mens andre dager nesten ingenting. I lengden så blir det litt kjedelig å skrive det samme, som at jeg har sett diverse serier, hatt besøk av Trine, spist mat, gått på do og andre vanlige ting.. Nok en avslappende dag og lite innholdsrik dag med andre ord. Det betyr ikke av den grunn at den har vært kjedelig, men enkelte dager er bare ikke bloggete nok om dere skjønner hva jeg mener.. Jeg føler ikke noe sterkt behov for å ta bilde av selv i pysj/koseklær og skrive hvor det er kjøpt fra. Og det er heller ingen hemmelighet at jeg ikke orker å ta på meg sminke og fine klær når jeg vet at jeg ikke har noen planer som innebærer at jeg må sette foten utenfor dørstokken til ytterdøra. Det er i alle fall ytterst sjelden! Det man skriver om på en blogg er ofte om seg selv. Om hverdagen sin, hva man skal, hva man har gjort, hva man har kjøpt og hva man skal kjøpe. Det blir kanskje kjedelig i lengden, spesielt når man ikke har en hverdag som innholder massevis av events og glamour. En ting jeg vet at jeg er dårlig på, det er å skrive meningene mine om forskjellge ting som for eksempel skjer i nyhetsbildet. Det er ikke fordi jeg ikke har fått det med meg eller ikke engasjerer meg, men det er nok fordi denne bloggen har fokuset på noe annet, selv om jeg ofte tar meg friheter til å skrive om alskens mulig rart, siden jeg allikevel ikke har kategorisert den. Jeg er rett og slett bare usikker på hva jeg skal skrive om, og hva folk vil lese og vite noe om. Blogging virker kanskje overfladisk, og det er kanskje det. Samtidig blir det også ganske personlig, men ikke privat. Man utleverer seg selv på en helt annen måte enn det man ville gjort ellers, og det gjelder å passe på hva man utleverer, så så folk ikke danner seg feil bilde og inntrykk, og slik at man ikke angrer i ettertid. Det er jo faktisk internett, og det man publiserer blir lagret for evig. Jeg skal stå for det jeg skriver på denne bloggen, ikke bare i dag, men om om tjue og tretti år også. Det er mye man har gjort i løpet av en dag, mange man har truffet og mye man har sagt og kanskje bilder som har blitt tatt, som ikke man føler for å legge ut om på bloggen. Det er også mange tema man mener noe om, men som man ikke vil dele synspunktene sine med for omverdenen fordi det blir for personlig og kanskje litt privat. Det tror jeg også er en av grunnene til at bloggere ofte oppstår som hjernedøde og IQ-løse. For hva annet enn sminke, klær, mote, litt av seg selv, kjendiser og events skal man blogge om uten å dele for mye? Jeg merker også at skrivingen generelt, i tillegg til setningsoppbyggingen og ordforrådet blir dårligere når jeg skriver på bloggen kontra hvis jeg hadde skrevet en skoleoppgave. Janei, jeg får mange spesielle tanker i hodet på natters tid, og hvor ellers enn på bloggen skal man skrive de ned? Det var i alle fall kveldens tankespinn, skrevet ned i all hast etterhvert som jeg har tenkt de. Så derfor bør man kanskje se bort i fra de eventuelle skrivefeilene mine og den ikke-tilstedeværende evnen min til å ha en rød tråd gjennom det det hele.


Ja, da passet det kanskje med et sminkeløst bilde 

online again

Publisert: 26.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 6 kommentarer

Da har internett endelig funnet sin vei tilbake til huset mitt igjen, og jeg kan sjekke alt jeg bruker som vanlig. I hverdagen tenker man egentlig ikke over hvor ofte man bruker pc'n, i alle fall ikke i mitt tilfelle. Både til å sjekke ukjente telefonnummer, snakke og planlegge med omverdenen via facebook og alle de andre tingene man bruker det kjære internettet til. Jeg merker at jeg er vel kanskje mer avhengig enn det jeg liker tro selv, i alle fall når det kommer bort uten at jeg vet det. Hvis jeg reiser på ferie i ei uke og er forberedt går et helt bra, men når et kommer bort helt plutselig, midt inne i en samtale, så kjenner jeg at panikken brer seg langsomt. Men nå er et no need to worry! 

En annen ting jeg har tenkt over i disse internettløse dagene, er hva jeg skal blogge om. Hva er det dere, som jeg ser ut i fra statistikken min at er innom hver dag uten at jeg oppdatert, vil at jeg skal skrive om og legge ut bilder av? Er det noe jeg bør skrive mer eller mindre av? Tilbakemelding, både positiv og negativ, hjelper på motivasjonen. Og den berømte motivasjonen er det ikke alltid lett å oppdrive. Så derfor håper at noen tar seg til til å skrive en setning eller to om hva de liker/ikke liker, og hva de vil ha mer eller mindre av! På forhånd takk!

kjole fra asos

Publisert: 26.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 2 kommentarerDenne er på tur hjem til meg, ettersom min kjære mor er så snill! Siden de grønne knoppene på trær og busker har begynt å komme frem og det virkelig er vår, er det på tide å bestille sommerens kjoler, og hva er vel bedre enn å kjøpe en fin kjole som til og med er på salg? I tillegg til denne bestilte vi en liten pakke fra Forever21 også, som inneholder to par pumps og en annen kjole. Nå gleder jeg meg til å fylle opp resten av sommergarderoben og pakke UGG's, boblejakke og ullgensere lengst innen i boden. Og der skal de får være så lenge gradestokken viser plussgrader!

litt internett

Publisert: 25.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 3 kommentarer

Nå sitter jeg klisteret inn i stuevinduet slik at jeg får litt signal fra biblioteket sitt internett som koster 10 kr for 8 timer! Jeg har gått å hatt lyst på internett i flere dager nå, men nå når jeg først har fått det, så var det ikke så moro allikevel.. Samme gamle som har skjedd på facebook, og ingenting spesielt i bloggeverdenen som jeg har gått glipp av! Nå laster jeg ned serier for fult, slik at jeg har noe å finne på til nettet forhåpentligvis kommer tilbake i morgen. Kundeservice har visst bare telefonsvar i påsken, og det hjelper ikke stort! 

Livet uten internett har gått bra det, det er bare at det er så fryktelig uvanlig å ikke kunne sjekke ditten og datten når man vil. Som sagt tidligere har vi hatt påskebesøk av det kjære søskenbarnet mitt Annie Vera! Vi har spist franske makroner, spurt om spørsmål fra spørrebøker (noe som absolutt hører påsken til), spist påskegodt og hatt en ellers så avslappende ferie. På lørdag var jeg, Trine og Marita med flere invitert på vors hos Maria på Skogn. Det var utrolig hyggelig, både med fransk bitter vin og allsang til Bjørn Rosenstrøm! Piker, vin og sang med andre ord. Turen gikk etterhvert innover til Levanger for en bytur, noe som også var utrolig hyggelig i forhold til det bruker å være!emergency

Publisert: 22.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 9 kommentarer

For litt siden la jeg på røret etter å ha snakket med Helene i noen minutter. Hun ringte for å fortelle at deres hjem var blitt invadert av "trådløst nett ikke tilgjengelig"! Jeg skjønte straks hva jeg måtte gjøre, nemlig roe ned dere blogglesere slik at dere ikke trodde noe galt var skjedd med denne bloggeren vi elsker å hate. 

FORRESTEN - this is Trine writing. 

Uansett, jeg vil tro min internett-gale venninne har det helt forferdelig akkurat nå i denne perioden hvor hun ikke kan oppdatere sin status på facebook, stalke folk på twitter, få spørsmål på formspring og... Anything else? Ja, bloggen. Den får hun jammen meg ikke oppdatert heller! Hun ba meg forresten om å skrive at hun koser seg med påskegodt og at hun vurderer og begynne med litt strikking. Jeg tror egentlig hun ender opp med å plage katten og spise alt for mange makroner som hun hevder å ha bakt selv, selv om det var hennes mor. Nå er jeg glad for at hun ikke kan se hva slags skriblerier jeg har kommet med. Helene får faktisk ikke internett før etter påsken, siden servicenummer ikke er villig til å svare på telefonen i disse høytider. Blogging er forresten vanskelig, nå som jeg har lest igjennom det jeg har skrevet, ser det rett og slett ut som at det er en fjerdeklassing som har bygd opp disse setningene. Flaut. Jeg avslutter herved dette innlegget ved å ønske dere alle en riktig god påske! Helene har gjort som Baby Jesus og tatt en sesongpause, men kommer sterkt tilbake igjen etter påske! 

 

alessandra ambrosio in versace

Publisert: 21.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 5 kommentarerOh, how I love the outfit! Toppen og skjørtet fra Versace er så utrolig fint, både på grunn av fargekombinasjonene, det inkainspirerte mønsteret som også er det klassiske Versacemønsteret, i tillegg til at Alessandra, som forøvrig er min favorittmodell nest etter Daria, viser plaggene så perfekt frem. Gotta love it!!

Monte Carlo trailer

Publisert: 21.04.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentar

Med både Selena Gomez, Leighton Meester og Katie Cassidy (Juliet i Gossip Girl), kan denne filmen umulig være dårlig. Den ser ut som en typisk jentefilm som jeg liker, sånn type "Prinsesse på prøve" og "What a girl wants". Jeg er en sucker når det kommer til chickflicks, og foretrekker det langt fremfor action og andre type filmer! En annen grunn til at jeg vil se denne filmen er fordi jeg nettopp var i Monte Carlo selv, og kjenner meg igjen i noen av scenene som blir vist i traileren!

hanging on for hope

Publisert: 21.04.2011 Kategori: Music and quotes Kommentarer: 1 kommentarThe New Amsterdams - Hanging on for hope

if people were meant to pop out of bed..

Publisert: 21.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 0 kommentarer

.. we'd all sleep in toasters

Nå er det på tide å sove! Jeg tar med meg mine søte pusekatter, Louis og Louboutin, og legger meg. Først og fremst har jeg ikke annet valg enn å lese ferdig de tretti-something sidene i boken min.. Er så spent på slutten, og det skal bli trist å være ferdig! The Truth About Diamonds av Nichole Richie anbefales forstsatt :-)


<3

I morgen må jeg opp relativt tidlig, slik at jeg rekker å rydde rommet mitt og alskens før søskenbarnet mitt, Annie Vera, kommer på påskebesøk. Det skal i alle fall bli kos!

tjuendeapril

Publisert: 21.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 3 kommentarer

Kvelden tilbrakte jeg på Bruborg hos Paula, sammen med Kristine, Mia, Siri og mange andre! Drakk litt vin, snakket og sladret. Etter jeg kom hjem igjen har jeg bare spist meg tjukk på franske makroner, siden jeg (og Mamma) bakte ca hundre stykker i går! Mmmm


Ser dere hvor mye finere disse ble enn de forrige? Disse er akkurat som de skal, og de ble 99 % vellykket! NAM

påskeharen har vært her!

Publisert: 21.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 12 kommentarer
 
Endelig tok Påskeharen seg tid til å stikke innom rommet mitt og legge to egg! Han måtte nok ha hatt det travelt, med tanke på at han la igjen fire egg til småsøskenene mine, til hver altså, men bare to til meg.. Jeg spurte Mamma om hun visste noe som saken, og hun lurte på om det kanskje hadde noe med alder å gjøre. Hm, det skal vel ikke ha noen betydning? Vel, vi får bare håpe at han gjør opp for seg til neste år, eller sier i fra til Julenissen slik at han kan kompensere på julestrømpen min!

lunsj

Publisert: 20.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 2 kommentarer

I dag møtte jeg mange søte piker, inkludert en søt baby, til lunsj på Backlund. Long time no see, så det var utrolig morsomt og koselig! Marte reiser ned til Bergen igjen i dag, og kommer ikke hjem før til sommeren.. Så det var litt trist å si hade allerede i dag! Mens Kristine derimot flytter hjem igjen til sommeren, så hun får jeg sett oftere, til og med på lørdagen som kommer!nittende i fjerde

Publisert: 19.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 5 kommentarer

I dag våknet jeg på en høyst uvanlig måte! Jeg våknet nemlig av at Marte, min kjære venn som egentlig studerer og bor i Bergen, hoppet opp i sengen min og klemte meg helt til jeg våknet! Åh, det var så koselig, jeg ikke sett henne på flere måneder. Heldgivis får jeg treffe henne en gang til i morgen før hun drar tilbake!Resten av dagen i dag brukte jeg på å spise makroner, kose med Louis, sovne mens jeg koste med Louis, våkne, spise kylling og spise makroner. Nå har Trine kommet på overnattingsbesøk, og jeg skal finne frem madrassen hun skal ligge på på gulvet. Hahaha, neida.. Det er jo bare sååå barneskolen! Men ta sol, det skal vi. Så skal jeg og Mamma bake franske makroner igjen, i håp om et bedre resultat!

franske makroner av bakemester Helene

Publisert: 19.04.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 3 kommentarer

Jeg har ikke helt fått disse franske makronene ute av hodet etter jeg først fikk smake de, og kjente nesten at jeg begynte å få abstinenser. Jeg har googlet rundt etter forskjellige oppskrifter som inneholdt massevis av tips og triks for å få de perfekte, noe som visstnok er utrolig vanskelig, siden de fleste må prøve tre-fire ganger før de får det til bra. Jeg er absolutt ingen tusenkunstner på kjøkkenet, men trøster meg med at ferdighetene mine er større enn Trine sine, hihi. Mamma var så snill at hun handlet inn alskens ingredienser og konditorfarger i dag, så da hadde jeg vel egentlig ikke noen andre valg enn å faktisk sette i gang å bake. 

Det første dilemmaet som møtte meg var; hvilken farge, og hvilken smak? Jeg endte opp med gule vaniljemakroner etter mye om og men, og tenkte at det sikkert passet fint nå siden det er påske. Det andre dilemmaet jeg møtte var; hvilken oppskrift skal jeg følge? Hm, det var det i alle fall vanskelig å bestemme seg for. Jeg endte opp med en jeg fant på klikk.no, samditig som jeg så på bilder og brukte tips fra passion for baking-bloggen. Mandelmelet lagde jeg selv i forkant, siden det man får kjøpt på helsekost helst ikke skal brukes på grunn av fettinnholdet i det er redusert, noen som i og for seg er bra, men som ikke gir et vellykket resultat på franske makroner. 

Så var det på tide å begynne. Siden Mamma er en marengs-mester gjorde hun de første stegene for meg, slik at jeg heller så på og lærte. Den første feilen jeg gjorde var at jeg ikke lot eggehvittene bli "varme" og stå frem over natten, men brukte de nesten direkte i fra kjøleskapet. Step to failure number one! Den andre feilen var at mandelmelet, som nettopp var laget, ikke hadde tørket ordentlig før det ble brukt, noe det skal fordi det blir naturlig fuktig på en måte. Step to failure number two.

Jaja, tenkte jeg. Det går sikkert bra, og om det ikke gjør det, så er det helt vanlig å mislykkes den første gangen! Trøstende ord i en bakemesters hjerne. Da de første trinnene i oppskriften var fulgt, og det var på tide å fordele røren utover stekebrettet i små rundinger som femkroninger, oppdaget vi at "oi, kanskje røren var for flytende allikevel..".  Grunnen til det var for det første at eggehvittene var for kalde da de ble pisket, og litt fordi mandelmelet ikke hadde tørket seg på den måten det skulle. Men men, da putter vi røren i bunnen av muffinsformer, deeet må jo funke! Og det gjorde det, til en viss grad. Bortsett fra at de ble utrolig tykke, og måtte stekes enda lengre. Men enda da jeg tok de ut var de litt seige innvendig, noe som egentlig ikke gjorde meg så veldig mye. Jeg lot også vær å høre på tipset om å ha ei stekeplate under den du bruker, for å unngå at de sprekker. Så selvfølgelig sprakk de litt.

Gode blir de nok fordi, tenkte jeg, mens jeg lagde smørkremen med vaniljesmak litt på måfå. Da de ble tatt ut av ovnen måtte de hvile og bli avkjølt, noe som passet meg bra siden jeg hadde en pause hvor jeg spiste vårruller og ris. Så var det på tide å få de ut av muffinsformene, noe som var lettere sagt enn gjort. Men det gikk til slutt, selv om noen sprakk opp litt ekstra mye. Glad og fornøyd med mine første franske gule makroner med vaniljesmak satt jeg der å smurte på smørkremen og prøvde å få de til å se finest mulig ut. Og selvfølgelig hadde jeg rett - de ble gode!

Så det var historien om mine mislykkede, men relativt vellykkede ut i fra forholdene, franske makroner!
Det kunne jo vær mye verre enn dette her! (Og det var det også, men det tok jeg selvfølgelig ikke bilde av..)

del 8 - andre del av tirsdag

Publisert: 18.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 4 kommentarer

Forrige innlegg ble avsluttet med at vi var på stranden, og der dro vi i fra i tre-fire tiden. Vi tenkte at det sikkert ble for sent å dra inn til gamlebyen og sentrum på ettermiddagen, så derfor bestemte vi oss for å dra tilbake til Cap3000 kjøpesenteret vi var på på mandag! Shopping en tirsdagskveld er aldri feil vet dere.Det jeg dessverre kjøpte meg først denne dagen, var mars og aprilutgaven av franske Vogue. Grunnen til at jeg sier dessverre er fordi dette er ca fire kg lesestoff.. Og fire kilo hengende i en liten plastikkpose rundt håndleddet, i tillegg til vesken på et par kilo på skulderen, ble det fryktelig tungt etterhvert. Jeg var sikker på at hånda mi skulle kappes av etterhvert, i alle fall etter jeg fikk mange andre poser å bære på i tillegg.


En superfin, grå blondeblazer fra H&M. I Frankrike var den på salg til 20 euro, mens i Noge er den fortsatt på full pris. Hihi tenkte jeg da. 


To t-skjorter, en basic genser, og en mørkeblå cardigan fra Pimkie


En supersøt ring fra Clarie's. Jeg kjøpte også en annen ring, i tillegg til flere øredobber som jeg ikke har bilde av.

For å ha til kveldsmat kjøpte Marita og Trine med seg sushi, og jeg kjøpte en pakke med wraps som var megagode!

Resten av kvelden satt vi på balkongen og drakk vin og snakket om alt mulig mellom himmel og jord. En fin avslutning på en fin dag med andre ord!

del 7 - tirsdag

Publisert: 18.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 1 kommentar

Needless to say at tirsdag begynte som alle andre dager i Nice, nemlig med frokost i bikinien på balkongen med strålende sol!Karl og meg på spassertur nedover stien vår


Siden været var så fint (litt overskyet akkurat på dette bildet men) bestemte vi oss for å sjekke ut bade- og soleforholdene. Steinstrand ser kanskje ubehagelig ut, men det var overraskende behagelig å ligge på, så lenge man danderer steinene litt etter hvordan man ligger. Et stort pluss er også at man slipper sand i trusa, skoene og overalt ellers, i tillegg til at kameraer generelt er skjøre for sandkorn!
Men å holde balansen på massevis av stein som sklir hit og dit når du tråkker, er ikke lett..

Vi kjøpte også med oss denne herligheten, som ble spist opp på to minutter..Resten av tirsdag kommer i neste innlegg :-)

a gorgeous dress

Publisert: 18.04.2011 Kategori: Pictures Kommentarer: 2 kommentarer

containing: my life in photographs

Publisert: 18.04.2011 Kategori: Random Kommentarer: 4 kommentarerDet er ufattelig rart å tenke på at den eksterne harddisken min inneholder akkurat 42888 bilder, en haug med dokumenter og mange andre ting som jeg har hatt på dataen de siste fire årene. Den rommer mange minner i form av bilder som jeg setter stor pris på, og massevis av skolearbeid og dokumenter som jeg kan se tilbake på senere. Det er jo ingen hemmelighet at jeg tar mange bilder, men selv jeg ble sjokkert og overrasket da jeg så at tallet var så høyt. Spesielt med tanke på alle tusen jeg har slettet, og på de over hundre som jeg ikke har lagt over.. Det er i alle fall bra at eksterne harddisker eksisterer, og når denne blir full har jeg ikke annet valg enn å kjøpe en ny!

en frisk start på uken?

Publisert: 18.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 0 kommentarer

Dere kommer aldri til å gjette hva jeg gjorde en halvtime etter jeg sto opp i dag! Så derfor sier jeg det bare. Jeg og Marita dro på 3T, og vi trente i én og en halv time! Det er ikke meningen å skryte altså, men jeg gjør det allikevel.. Nå tror jeg at jeg har trent nok for dette året allerede, spesielt med tanke på at jeg både trente mage, rygg, ben, rumpe og massevis av stryke i tillegg til at jeg sprang på mølla. Godt gjort til å være meg i alle fall, og nå begynner overarmene mine å ligne Skipper'n sine, noe som betyr at jeg må bremse ned litt og ha en treningspause slik at jeg ikke vokser ut av alle genserene mine!

del 6 - mandagens innkjøp

Publisert: 17.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 7 kommentarer


Belte fra Zara

Håndkrem, primer og sminkefjerner fra Sephora


En kjole fra H&M, men som er helt annerledes i fargene enn på bildet


Smykke fra Clarie's, i tillegg kjøpte jeg et par øredobber som passer bra sammen, men som jeg ikke tok bilde av


Enda et smykke fra Claire's


Øredobber fra Claire's. Disse brukte jeg i går på navnefesten


Bloggete t-skjorte fra Pimkie! Haha, de hadde utrolig mange forskjellige som handlet om blogg..

En beige sommerlig cardigan fra Pimkie


Genser fra Pimkie

I tillegg til dette kjøpte jeg også mye mer, men jeg kan jo ikke ta bilde av absolutt alt.. Del 6, om tirsdagen kommer om ikke altfor lenge! Og den dagen trenger kanskje sitt eget innlegg med innkjøp også, slik at hvert innlegg ikke blir flere mil langt.

sporty-spice

Publisert: 17.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 0 kommentarer

Marita og jeg har bestemt oss for å dra på treningssenteret i dag, av alle ting. Vi bytter ut BK og med 3T, og drar på en time med zumba siden det nå er gratistrening der i nesten ti dager. Jeg har fått spørsmål på formspring om hvor ofte jeg trener, og svaret er egentlig aldri. Jeg har aldri vært med på noen slags form for idrett, og jeg har aldri vært medlem på et treningssenter.. Det eneste jeg har "trent" de siste årene er gymmen på skolen.. I tillegg til at jeg har syklet en god del, og tatt meg en joggetur én til to ganger i året og holdt på med litt yoga og pilates på egenhånd. Ikke særlig sprek med andre ord, men så lenge jeg ikke veier 200 kg er jeg relativt fornøyd. Men selvfølgelig vet jeg det stort sett er bare positive sider ved trening og at jeg burde trene og holde meg i form selv om jeg ikke er overvektig, på grunn av alle helsegevinstene som jeg ikke hadde tatt skade av senere i voksenlivet. Det er kanskje motivasjonen det står på.. Og jeg har lest hundretusen tips om hvordan å få motivasjon og ditten datten dei, men nei. Men én vakker dag, så skal jeg begynne å trene regelmessig! I mellomtiden trener jeg bare sånn når det passer meg og jeg finner det for godt, noe som er ca fire-fem ganger i året. Zumba har både jeg og Marita hørt masse positivt om, så vi gleder oss begge to til å sjekke ut hva det egentlig går ut på, og få ristet på kjøttet! Og endelig fikk jeg en anledning til å rive av prislappen på t-skjorta fra Nike som jeg kjøpte på Ibiza!

del 5 - mandag

Publisert: 17.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 4 kommentarer

Som vanlig går det litt tregt mellom hver oppdatering av utenlandsturer, men jeg lover at jeg skal bli ferdig denne gangen.. Kors på halsen!!

Vi har kommet så langt som til mandag nå, den andre dagen i Nice! Da vi våknet skinte solen, og frokosten ble inntatt på balkongen.

Vi tenkte at vi skulle ta bussen inn til sentrum, altså gamlebyen. Jeg fungerer som vanlig som et lite kompass, og har som regel god greie på hvilken retning ting er i. Denne dagen skulle det da altså vise seg at det innebygde kompasset mitt ikke fungerte.. Vi visste hvilken buss vi skulle ta, for det var alltid nr 10 hadde vi lest og hørt i resepsjonen. Defor gikk vi glade og fornøyde på buss nr 10, klare for å utforske Nice! Vi visste selvfølgelig ikke hvor de forskjellige busstoppene var, og heller ikke ved hvilken vi skulle av, så derfor valgte jeg og Marita en som vi trodde var rett..

Da endte vi opp ganske langt i fra sivilisasjonen, i alle fall langt i fra der turister oppholder seg. Vi kom nemlig til Cente Administratif, noe som sikkert er et administrerende senter ut i fra navnet å bedømme. Vi spurte ei vakt som sto i porten der, om hvor vi måtte gå og slikt. Han kunne fortelle at vi måtte gå i ca 5-10 minutter, og ta til venstre, så var det shopping! Okei tenkte vi, og tok føttene fatt i varmen uten hverken drikke eller en butikk/kiosk for å kjøpe det på.. Vi gikk, gikk og gikk litt mer. Jeg hadde uheldigvis på meg et par wedgessandaler, noe som skulle vise seg å bli et mareritt uten like! Det er jo ingen hemmelighet at føtter hovner opp utover en dag, og spesielt når det i tillegg er varmt og man går laaaangt.. Da begynte reimene selvfølgelig å gnage på føttene mine både her og der, så til slutt gikk jeg som ei ku, og hadde fått gnagsår både her og her og overalt! Ikke spesielt behagelig.. Men om vi ble så mye klokere på den times lange gåturen er en annen sak! 

Vi ble alle så slitne etterhvert, og klokken begynte å nærme seg fire på ettermiddagen! Da bestemte vi oss for å finne en taxi, og bare ta den til det kjøpesenteret som jeg hadde lest om på forhånd. Men det å finne taxi var jo også lettere sagt enn gjort.. Vi gikk mot flyplassen (den er veldig sentral og ligger langs promenaden) i håp om å finne en, men til ingen nytte. Deretter fant vi en mann som pekte mot en taxi-holdeplass, og der fant vi heldigvis en taxi som kunne ta oss til Cap3000! 

Glade og fornøyde med vondt i føttene spaserte vi inn på det digre kjøpesenteret, og det første vi ser et en skobutikk med heels to kill for og såklart en bakeri som solgte franske makroner! Dagen var reddet, og etter inntak av makroner gikk vi rett på Claire's. En smykke og accessories butikk med massevis av utvalg og salg, ekte juggel! Men fint var det, og vi handlet et par smykker, armbånd og øredobber før vi gikk videre til både Mango, H&M (hvor jeg ikke hadde annet valg enn å kjøpe meg nye sko for å overleve dagen), Sephora, Zara, Galeries Lafayette og alskens andre butikker. Vi fikk handlet i fra oss en del før vi fant ut at vi var sultne, og fant oss en restaurant i restaurantetasjen på kjøpesenteret. Da vi endelig var gode og mette gikk vi videre rundt, siden vi ikke hadde vært på halvparten enda etter langt over to timer. Vi gikk og surret en stund, før vi plutselig kom på at de stengte om en halvtime! Da vi egentlig var på tur ut fant vi en butikk som het Pimkie's, og vi måtte selvfølgelig inn. Vi fant raskt ut at det var en slags form for H&M-butikk, sånn type billige priser og fine klær, i tillegg til at det var massevis av salg. Vi kom oss ikke der i fra med det første, men da vi først kom ut hadde vi alle en ekstra handlepose eller to i hånden. Da var det bare om å komme seg tilbake til hotellet siden klokken allerede var blitt ni, og det hadde blitt mørkt ute. Vi ville jo nødig at noen skumle menn skulle komme å fange oss.. 

Vi satte oss på en taxi-holdeplass like ved kjøpesenteret og like ved et stort hotell. Der ble vi sittende, for det kom jo aldri en eneste taxi kjørende forbi. Da gikk vi inn til resepsjonen på det hotellet vi satt ved siden av, og møtte ei overraskende hyggelig dame som mer enn gjerne kunne ringe etter en drosje for oss, og sa at vi bare måtte sette oss ned i resepsjonen å vente! Vi hadde ikke forventet oss slik imøtekommenhet og service når vi ikke engang bodde på hotellet, og kom inn hotelldøra der med hendene fulle av poser, så det var enda en grunn til at vi fikk inntrykk av at franskmenn ikke er så ille som man skal ha det til.

Den neste franskmannen vi møtte derimot.. Nemlig drosjesjåføren vår som kom utenfor hotellet, han var en annen type franskmann! Vi fortalte nøyaktig hvor vi skulle, og viste han adressen for sikkerhets skyld da vi satte oss inn i bilen. Han tastet det inn på GPS'n og kjørte, foreløpig i riktig retning, før han plutselig svingte til venstre og opp, istedenfor til høyre og opp.. Jaja, tenkte vi. Vi kommer nok frem, for det er sikkert bare en litt annen vei! Men neida.. Vi prøvde å si i fra at han hadde kjørt litt for langt, og at vi ikke akkurat kjente oss igjen i området. Og at han måtte kjøre ned mot vannet og promenaden igjen, siden summen på takstameteret begynte å bli en del høyere enn forventet. Da skjønte han plutselig INGENTING! Nei, han kunne ikke engelsk kunne han fortelle oss på fransk, fire minutter etter vi nettopp hadde ført en engelsk samtale med han om at vi var på ferie og at vi kom fra Norge og alt slikt.. Men nei, han skjønte absolutt ingenting av det vi sa, sa han. 

Selvfølgelig gjorde han det.. Han utnyttet at vi ble usikre, og at vi ikke hadde avtalt pris på forhånd. Den ENESTE gangen vi glemte å gjøre det, gikk det ikke bra. Til slutt stoppet han bilen, og ble nesten litt sur, i alle fall oppgitt. Han hadde jo kjørt forbi målet på GPS's for lenge siden, og det målet der stemte jo i alle fall ikke med hvor vi bodde. Da GPS'n kom opp på skjermen igjen pekte vi på vannet og sa at vi skulle dit, og da forsto han plutselig at vi skulle ned til promenaden igjen, siden vi heller ville gå de 600 meterene opp til hotellet selv istedenfor å sitte på med dustesjåfør lengre. Og vi hadde prøvd å sagt både sea, ocean, water, aqua (til og med på delvis fransk..) for at han skulle skjønne, men nei.. Vi måtte peke for at det skulle gå inn! Til slutt kom vi oss ut fra drosjen, og betalte rundt 10 euro mer enn det vi egentlig hadde vært nødt til.

Lykkelige var vi da vi kom inn døra på hotellrommet og slengte posene på gulvet, og la oss langflate i senga. For en LANG dag! Du aner ikke.. Som regel er det bare Trine som er skeptisk til det vi foretar oss, mens jeg og Marita tar alt med knusende ro, men da vi satt i den drosjen og så for oss en megaregning og en mann med tre jenter midt oppe på fjellet.. Ja, da kom skepsisen og den litt raske pulsen frem i oss også. Vi tok frem vinflaska og satte oss på balkongen, mens vi herregudet oss resten av kvelden! Pjuuh, kjenner nesten jeg blir stressa bare av å skrive om det! Men det var i alle fall mandagen, i lange trekk.. Bilder av innkjøpene mine kommer i neste innlegg siden dette allerede ble ei mil langt! Håper i alle fall ikke jeg mottar noen klager om at jeg ikke forteller detaljert nok om turen..

en rolig lørdag

Publisert: 16.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 1 kommentarNå har jeg kommet hjem fra Steinkjer og navnefest, og vrengt av meg kjolen til fordel for koseklærne! Det blir en rolig lørdag i kveld, og jeg tipper som vanlig at jeg ikke går glipp av så mye. Så istedenfor har jeg planer å catche up på alle episodene av diverse serier jeg har gått glipp av den siste uken, hjemme-spa med meg selv og kanskje litt blogging om Nice-turen! 

Jeg fortalte jo i går at jeg hadde tatt med meg to par sko til i dag, og flaks var det..


Enda så fine disse er, som jeg fikk i julegave fra Trine, er de sååå vonde å gå med! Det er så trist, og jeg tror ikke det er mulig ha de på i mer enn én time før du går som ei ku.. Men heldigvis hadde jeg med et par som var nesten like, bare hundre ganger bedre å gå med, så da slapp jeg vondt i føttene lengre. Navnefesten var foresten veldig koselig, og jeg spiste meg stappa på oreo-kake, mmm!

navnefest

Publisert: 16.04.2011 Kategori: Festivities Kommentarer: 2 kommentarer

Late-tante Helene og Evina!

getting up early, going to bed late

Publisert: 16.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 3 kommentarer

Nå er det på tide å sove slik at jeg blir våken og opplagt til en lang dag med navnefest for Evina i morgen! Det kommer nok til å bli superkoselig, og jeg gleder meg allerede. Jeg ble sittende litt for lenge oppe for å se reprisen av Torsdag kveld fra Nydalen, men det er så sjelden at jeg ser på ordentlig TV og ikke data, at jeg følte at jeg ikke hadde noe valg. Men nå må jeg derimot finne sengen og The truth about diamonds boken skrevet at Nichole Richie. Den er delt opp i to deler, before and after, i tillegg til at den er delt opp i kapittler. Siden jeg nå har kommet over halvveis i boken begynner jeg på "after", og nysgjerrig som jeg er mååå jeg bare lese! Den er så utrolig bra foreløpig, og jeg anbefaler virkelig alle å lese den. Håper alle får en fin dag i morgen! Herregud, jeg merker at jeg bare rable-skriver og vissvasser etter jeg har blitt trøtt.. Dere får ha meg unnskyldt!


Verdens søteste Evinabebis!


Late-tante Helene og Evina! Jeg kalles late-tante både fordi jeg er lat og fordi jeg er tante på lissom, haha.

old new shoes

Publisert: 16.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 1 kommentar

Her om dagen da jeg flytta rundt på rommet, tørket jeg samtidig støv av stabelen med skoesker. Det hender titt og ofte at jeg glemmer hvilke sko jeg har, så noen ganger titter jeg oppi hver eske. Plutselig fant jeg disse, helt vanlige høye tøysko fra Lacoste som jeg bestilte fra Asos på salg i fjorsommer. Jeg har jo aldri brukt de, og såvidt prøvd de, så da slipper jeg å bekymre meg så mye over hvite tøysko denne sommeren. For det er jo alltid kjekt å ha, selv om det er et veldig enkelt skotøy, så er det utrolig praktisk å bare slenge på seg hvis man skal gå en liten tur eller bare sitte i hagen. Jeg blir stadig forundret over hvilke sko jeg har, men det blir vel kanskje sånn når man har alle i esker og ikke ser de til vanlig! Dessuten passer de jo forsåvidt flott inn i både den hvite trenden som kommer til sommeren i tillegg til den fargesterke, for ikke å glemme "lave sko-trenden". Hele tre fluer i én smekk, eller i ett par om du vil.. HE HE

away for weekend

Publisert: 15.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 3 kommentarer

I morgen har Evina, babydatteren til søskenbarnet mitt Iselin, navnefest! Så derfor har jeg og Mamma dratt til Inderøya for helgen, eller i alle fall til i morgen kveld. Denne gangen trengte jeg ikke en hel diger koffert å pakke i, men en liten en i tillegg til to vesker og en pose med to skoesker.. Jeg blir stadig forundret over hvor mye jeg må ta med for kort tid. Selvfølgelig kunne jeg ha tatt med mindre, men det er alltid bedre å ha for mye enn for lite. Spesielt siden jeg vet at jeg får vondt i føttene av de ene par skoene som jeg har tenkt å bruke, så derfor tok jeg med et par til som er nesten like men fortsatt helt forskjellige, både i komfort og stil. Jaja, man vet aldri!
Marilyn-toalettmappen som jeg kjøpte for bare fire euro for å samle nips som ble kjøpt underveis i Nice


Og Kira, rottweilerhunden til det andre søskenbarnet mitt Renate!

a different room

Publisert: 15.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 5 kommentarerJeg hadde planer om å rydde og støvtørke rommet mitt i dag, før jeg plutselig bestemte meg for å flytte om. Og når jeg først finner ut at jeg skal en ting, så venter jeg ikke i ett minutt heller. I noen timer sto halvparten av alle tingene mine ute på kjøkkenet, mens resten av rommet var snudd på hodet. Jeg følte meg også suuupersterk fordi jeg løftet og flyttet den tunge senga mi helt selv! Prøvde å skryte til Mamma om det, men hun ble ikke så imponert.. Vel, jeg synes i alle fall at jeg var fryktelig sterk, spesielt da jeg løftet en hel kommode! Det er alltid godt med litt forandringer på rommet, og jeg ble ganske så fornøyd med hvordan det ble nå. Siden det er relativt lite, er det ikke stort som kan gjøres heller, men forskjell - det ble det! Siden det sengesettet jeg hadde bestemt meg for å ha var på vask måtte jeg sette på ei vaskemaskin, for deretter å tørke det ferdig med hårføneren siden tålmodligheten min på slike ting går ut raskere enn jeg vet det selv.. Det ble i alle fall tørt omsider, og nå har jeg planer om å teste ut sovingen på den nye plassen senga står. Lurer på om det er veldig annerledes, jeg har jo aldri sovet med hodet plassert akkurat her på dette rommet før.. Hm, jeg får nesten oppdatere om det i morgen.

when you find something that you'd almost forgot

Publisert: 14.04.2011 Kategori: Pictures Kommentarer: 4 kommentarer

Da jeg holdt på å rydde ut av kofferten og alle veskene etter turen i går, og la euro i den gamle lommeboka mi på hylla, begynte jeg å se på alt det andre som lå der. Plutselig dukket disse fire bildene av meg og June opp, som vi tok da vi var nykonfirmanter og småfjortiser! Det er så koselig å finne sånt, og plutselig dukket mange minner opp i samme slengen. De to øverste er fra en gang vi var på Steinkjer, og de nederste er fra da vi var i Trondheim og brukte opp massevis av konfirmasjonspengene. Eneste grunnen til at jeg ser forskjellen, er fordi June har på den ene t-skjorta hun kjøpte i Trondheim på de øverste, hvis ikke hadde jeg nok blandet hvem som var hvilken gang. Vi har forandret oss mye begge to på mange måter, det vises godt! Men utrolig koselig og morsomt å finne igjen, det var det!

del 4 - facts about Nice

Publisert: 13.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 0 kommentarer

 

Rivieraens hovedstad heter Nice. Dette er Frankrikes femte største by, og her finner du flere gallerier, hoteller og museer enn noen andre steder i Frankrike bortsett fra i hovedstaden Paris. Nice er en vakker og sjenerøs by som er ung i sjelen og fremdeles kan kunsten å trollbinde de besøkende. Her lokker et intenst uteliv, rik kultur, utsøkt kokekunst, herlig klima og aldeles spesiell atmosfære som man med glede oppsøker igjen og igjen. I Nice kan du bade midt i sentrum, vandre i gamlebyens svingete smug, kikke på luksusyachtene i havnen og besøke fargerike markeder.

Her ruller Middelhavets bølger innover stranden ved den vakre og myteomspunne strandpromenaden Promenade des Anglais. Her kan du spasere langsomt og se solen gå ned over "Englenes bukt". Nice har over 300 soldager i året, hvilket gjør byen til et perfekt ferieparadis året rundt. Her smaker maten av olivenolje og ferske sitroner. Vinen er sval, og du kan koble av i grønne parker eller ta en pust i bakken i en av de mange kafeene.

I Nice er man svært opptatt av å bevare sin historiske arv. Gamle bygninger tas vare på, og de okerfargede veggene rengjøres ofte og konserveres. Her lykkes man i å forene skjønnheten fra en svunnet tid med blomstrende turistindustri.

Byen er også kjent for å være vertskap for et stort antall internasjonale arrangementer innen kultur og sport. For den som søker den franske rivieraens utsøkte tilbud kombinert med storby og hav, er Nice utvilsomt det beste reisemålet. Mange velstående mennesker liker å feriere i Nice og andre deler av den franske rivieraen.

Den beste måten å ta seg rundt i Nice på, er til fots. Bykjernen i Nice er ikke særlig stor, og den eneste måten å komme seg rundt i gamlebyen på, er å gå. Det er også fint å spasere langs strandpromenaden Promenade des Anglais. Taxi er ganske dyrt, og i tillegg vanskelig å praie fra gaten. Hvis man vil ta taxi bør man ringe eller stå på en taxi-holdeplass. Buss er det beste alternativet, og er både billig og praktisk. 

Kilde: Supersaver og meg selv.. Haha

LIVING OUT LOUD

Publisert: 13.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 3 kommentarer

Da jeg var i Nice kunne jeg ikke unngå å kjøpe amerikanske Vogue, og både mars og aprilutgaven av franske Vogue, i tillegg til Harper's Bazaar. Helt sykt at det koster ca 32 kroner der, og nesten over hundre kroner her! Tidligere har jeg lagt ut bildene Annie Leibowitz tok av Rihanna, og nå fikk jeg endelig sett de "in paper" og de var minst like nydelige, samtidig som jeg fikk lest den fem siders lange, velskrevne og informative artikkelen. Det er nesten så jeg må si at jeg elsker Rihanna, om ikke mer etter å ha lest dette. Hun er så fantastisk og ikke minst flink, og jeg gleder meg som et barn til å se henne live i Stockholm til høsten. Can't wait!! 

del 3 - franske makroner

Publisert: 13.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 11 kommentarer

Å smake franske makroner var ett av målene til Trine på turen, og selvfølgelig et høydepunkt for oss andre også! Det ser jo så delikat og godt ut på bilder i alle de friske fargene, og det er en skam at det ikke selges på vanlige bakerier her omkring. De første vi så og smakte var mye større enn vanlig, og de fantes i sjokolade, kaffe, pistasj og jordbær. Mmmm, himmelsk godt! Senere den samme dagen fant vi i mange fler farger og smaker, men i mindre størrelse. Trine kjøpte fire, og kunne fortelle at de absolutt ikke var like gode, siden de smakte kunstig og rart på grunn av "glitteret" på toppen. 
Dette var de fire Trine kjøpte som ikke var gode, og det vises til og med godt på dette bildet hvor kunstige de er


Men disse derimot, mmmm! Kokos og vanilje var mine favoritter, i tillegg til pistasj og karamell.Det endte opp med at vi kjøpte oss makroner hver dag nesten, for vi måtte jo benytte av oss anledningen når vi først hadde den. Og hvis noen vet om en plass i Trøndelag hvor det selges makroner, si gjerne i fra! Jeg har en stor plan om å bake.. Men hvor gode de kommer til å bli vites ikke enda, det får vi se på!

del 2 - søndag

Publisert: 12.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 3 kommentarer

Etter vi kom frem til hotellet og hadde pakket ut klærne våre fra kofferter og redd opp senga, fant vi ut at vi måtte nesten ta en tur ut for å bli kjent i området! Vi bodde rundt fem hundre meter unna promenaden og stranda, og siden det var søndag var nesten alle butikker og restauranter stengt.


Marita og Trine på tur nedover på den fine stien vår fylt av palmer og alskens andre trær


Stranda og utsikten fra promenaden


Og meg på promenaden!

Etter vi hadde gått oss en liten tur fant vi et sted som het Mambo Pizza hvor vi kjøpte med oss baguettsandwicher med cæsarsalat for å spise på hotellet. Selvfølgelig kjøpte vi også med oss Häagen-Dazs is til dessert, som ble spist opp på null komma niks!


Trine stakkars ble forkjøla og tett på grunn av flyturen og kjente ikke smaken av verken isen eller sandwichen.. 

Matbutikken hadde stengt tidlig på formiddagen siden det var søndag, så vi gikk et godt stykke før vi fant en slags form for kiosk som var åpen, hvor vi kjøpte pariserloff (som absolutt ALLE går med under armen..), ost, skinke, potetgull, sjokolade, iste og vin! Slik at vi i alle fall skulle overleve den kvelden med både god mat og drikke.. Siden vi ikke hadde stort annet å finne på den dagen la vi oss relativt tidlig, og avsluttet kvelden med en ekte putekrig! Det var flere år siden sist noen av oss hadde hatt det, og vi hadde helt glemt hvor hysterisk morsomt det kunne være! Mange knall og fall og slag i tryne, i tillegg til ninja-spark og flotte ansiktsuttrykk!


Helene, Marita og Trine i full gang!

Og her gikk jeg rett i bakken..

Vi fikk et utrolig fint inntrykk av Nice allerede den første dagen. Byen er fylt med flotte bygninger med nydelige utskjærninger og vakre detaljer. Ryktet sier jo at de fleste franskmenn er arrogante og later som at de ikke kan engelsk og hele den regla der. Den første dagen snakket vi ikke med så altfor mange utenom taxi-mannen, han på Mambo Pizza og hun i resepsjonen. Selv om de ikke var veldig gode i engelsk prøvde de så godt de kunne, både og snakke og forstå det vi sa. Hun som satt i resepsjonen var uansett veldig flink, noe man bør være når man jobber på et hotell! Men en historie om en som latet som han ikke forsto noen ting av det vi sa, kommer i del 3! Herregud, for en opplevelse..

Michael Kors Belted Wrap-Around One-Piece Swimsuit

Publisert: 12.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 1 kommentarDette er desidert den fineste badedrakten jeg har sett på lenge! Den er så ufattelig nydelig, og jeg kunne lett ha brukt 1564,- på å få den, om jeg bare hadde hatt det.. Da jeg så bilde av den i franske Vogue falt jeg pladask, og jeg har faktisk ikke tenkt på stort annet av badetøy siden. Fantastisk fin! Får bare håpe at den ligger ved siden av meg når jeg våkner i morgen tidlig..

del 1 - reisen

Publisert: 12.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 5 kommentarer

Vi ankom Værnes rundt halv fem på morgenen, ca to timer før flyet skulle dra siden det alltid er kjekt å ha god tid! Det var litt vanskelig å holde seg våken så lenge, men heldigvis våknet vi til i bilen og da vi kom på flyplassen, fordi da begynte sommerfuglene i magen å melde sin tilstedeværelse! Tiden gikk rimelig raskt, og før vi visste ordet av det var vi på tur inn i flyet. Jeg synes det er så utrolig morsomt når vi letter, og jeg kjenner at vi tar av fra bakken. Jeg blir som et lite barn og smiler fra øre til øre, samme når vi lander også.. Jeg er i alle fall glad for at jeg føler det på en måten istedenfor å ha flyskrekk som utrolig mange har, det virker helt forferdelig.


De to ved siden av meg sovnet like etter vi hadde lettet, mens jeg ikke hadde sjans til å sove. Så da satt jeg der for meg selv å hørte på musikk, spiste flyfrokost og drakk kakao mens jeg leste amerikanske Cosmopolitan! Og selvfølgelig tok jeg bilder av alt og ingenting, som jeg alltid gjør. Noe må man jo finne på!
Hihi


Mont Blanc, og det var ikke lenge igjen av flyturen! 

Vi landet klokken 10 i Nice, og syntes det var utrolig mye varmere enn det vi hadde forventet. Vi hentet bagasjen, tok ut euro og fant oss en taxi som tok oss til hotellet! Resten av søndag kommer i et annet innlegg, slik at det ikke blir for mye på en gang! Og ja, jeg lover at jeg skal blir ferdig med alle delene denne gangen, slik som jeg ikke er fra Ibiza og Tallinn-turen enda..

wants wants wants

Publisert: 12.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 4 kommentarer

French Connection Super Bow Bag fra Asos til 249,-

Denne har jeg så utrolig lyst på! Og den hadde passet perfekt til den nye kjolen min som jeg kjøpte på Zara i Nice, som jeg forøvrig skal legge ut bilde av senere. I tillegg til at den er i perfekt størrelse, liker jeg også grønnfargen godt. Akkurat slik grønn som er helt riktig denne våren sammen med alle de andre knallfargene som helst skal kombineres. Det er en trend som jeg liker relativt godt, så fremt at den er gjennomført og ikke trashy. Sist det var moderne med mange farger, da jeg var rundt 12/14 år, så jeg ut som en regnbue med plastikkperler rundt halsen, håndleddet og i ørene i alskens farger, med matchende knallrosa genser og blå bukse, men denne gangen har jeg ikke tenkt å ta av så mye.. Farger er fint, og spesielt blå som er favoritten min! Det er bra at det kommer en kontrast og motsetning til fjorårets romantiske og duse stil, selv om den fortsatt henger litt igjen i år også. Jeg liker begge, så det passer meg utrolig bra!
Forresten.. Det er bare litt over én måned igjen til bursdagen min hinthint :-)pusekatten

Publisert: 12.04.2011 Kategori: Pictures Kommentarer: 3 kommentarer


Det var så godt å se Louis igjen da jeg kom hjem, har savnet han så utrolig mye! Jeg kjøpte til og med gave til han, fransk mat! Altså bløtfôr, slik at han også skulle få smake noen godbiter fra det franske kjøkken. Han ble kjempeglad, og likte det godt! Hihi

bedtime

Publisert: 12.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 0 kommentarer

Nå har jeg hoppet i Victorias Secret-nattklærne og er klar for å sove! Før jeg gjør det har jeg ikke annet valg enn å se den nyeste episode av Frustrerte Fruer, og kanskje The Big Bang Theory.. Jeg hater å ha ferdignedlastede episoder som ikke er sett! Spesielt nå når det har gått laangt over ei uke siden jeg så noe som helst av TV eller serier. Kall meg gjerne en serie-nerd, for det gjør jeg også.. Samtidig som jeg gjør det har jeg planer om å stelle neglene. Det er nemlig noe nytt jeg har begynt med faktisk. Jeg har egentlig aldri brukt neglelakk, men nå har jeg planer om å gjøre det. Vi får bare se hvor lenge det varer.. Jeg har kjøpt neglelakker i alskens farger, i tllegg til mange forskjellige filer, care and repair oljer og nail hardener. Kan jo ikke bare la det stå heller! Jeg er kanskje girly nok fra før, men på akkurat det området er jeg ikke det, så nå er det på tide å endre på det! Sleep well :-)
Ååh, jeg er så søøøt uten sminke og nyvasket flatt hår

nelly must-have

Publisert: 12.04.2011 Kategori: Clothes, shoes and accessories Kommentarer: 0 kommentarer


Mmm, shoelicious! Jeg har blitt en sucker for wedges, og jeg kunne gjerne tenkt meg mange par, men ikke hvilke som helst. Det skal mye til før jeg liker de, og det finnes mange som ser totalt feilproposjonerte ut i tillegg til at er for lave etter min smak. Men disse derimot, som jeg har i semsket svart fra før av, liker jeg utrolig godt! Ikke bare er de behagelige å gå med, men de er også en fryd for øyet samtidig som de pynter opp et antrekk mye mer enn et par flate sko til hverdags. De fleste av klærne jeg kjøpte i Frankrike er i beige og jordfargede nyanser, så jeg ser for meg disse hadde blitt perfekt.. 

mandag ellevte

Publisert: 11.04.2011 Kategori: Everyday life Kommentarer: 0 kommentarer

I dag slapp jeg å våkne av at Marita hopper og spretter rundt mens hun roper "wakey wakey, no mååå dåkk stå opp!!".. Litt uvant etter ei uke med vekking til fast tidspunkt etterfulgt av frokost i bikini på balkongen! Så i dag sov jeg så lenge jeg ville, uten verken vekkerklokke på nattbordet eller i ekte person! Ei uke borte fra mail, blogg, facebook, twitter og andre sosiale medier er ganske lenge i dataverdenen, så jeg hadde en del å catche up mens jeg spiste hjemmelaget, nystekt brød med norsk og god brunost til frokost! Jeg hadde egentlig planer om å bare ta en rolig hjemmedag med utpakking av kofferten og diverse andre ting, før jeg nærmest ble tvunget med på kjøpesenteret.. Men morsomt var det fordi, siden jeg fikk møtt min kjære June igjen! Nå nærmer det seg kvelden, og jeg har tenkt å dusje, ta hårkur og ansiktsmaske, og bli skikkelig REN (og kanskje pen, he he) i norskt vann igjen! Føler meg alltid mye renere etter en dusj hjemme hvor jeg har tilgang på alskens kremer og vissvassprodukter som jeg smører og gnur inn hår og hud. Dessuten merker jeg at jeg begynner å komme i puberteten.. Noen urenheter i ansiktet vil jeg ikke ha noe av, så derfor har jeg planer om å bruke den nye ansiktsskrubben min også. Renses og vaskes det som renses og vaskes kan! 

Cardigan og t-skjorte fra Gina Tricot. Veske fra Forever21. Ballerinas fra Moá i Nice

tilbake i norge

Publisert: 11.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 2 kommentarer

Jeg kom hjem i går ettermiddag, men tok meg lite tid til å blogge. Det fristet mer å vise frem feriebilder og innkjøp til Mamma istedenfor til bloggen! Det tok jo selvfølgelig sin tid, med over to tusen bilder og en haug med klær. Jeg fant ut at jeg måtte rydde kleshyllene før jeg kunne pakke ut ordentlig fra kofferten, ellers hadde det aldri verden blitt plass! Jeg kastet fire plagg og la bort tre bæreposer med klær. Ikke det store, men bedre enn ingenting. Så nå håper jeg at jeg får plass, selv om det kanskje ikke blir så mye til overs.. 

Det kommer selvfølgelig mange bilder og historier på bloggen, siden det ikke ble noen oppdateringer i ferien utenom da vi var på Eplebutikken. Bloggere som oppdaterer ofte på ferier beundrer jeg nesten, for selv om vi hadde hatt internett på rommet hadde jeg hatt svært lite tid til overs! Det var internett på hotellet, men bare i resepsjonområdet, så vi gadd aldri å bruke åtte euro på å sitte der nede, siden tre glass vin på balkongen med en flott utsikt fristet enda mer!

Vedmodig var det å forlate fantastiske, solfylte Nice til fordel for overskyete Trøndelag og Norge. Selv om det var utrolig godt å komme hjem til familie, kjente fjes og egen seng! Jeg får alltid den ambivalente følelsen når jeg skal reise fra steder jeg har vært på. For samtidig som man ønsker å være i paradis så lenge som mulig, ønsker man også å komme hjem til det nære og kjære. Nice er uansett et reisemål jeg virkelig anbefaler, og som jeg definitivt skal tilbake til! Det er en kombinasjon av vakre bygninger med historie, sol og strand, nydelig natur, både ekslusiv og billig shopping og mange serverdigheter. I tillegg til at det koster 32 kr tur/retur med buss i 40min for å besøke Monaco, noe som også anbefales på det sterkeste! 

I heisen på Værnes, klar til avgang
Venter venter venter

Dette var kun bilder fra mobilen. Resten kommer senere!

A small update

Publisert: 06.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 0 kommentarer
Naa staar vi alle med en iPad paa eplebutikken i Nice! Vi har ikke kjoept internett paa hotellet enda, saa det har blitt lite med blogging. Vi har det i alle fall utrolig bra, og trives veldig godt! Har allerede tatt massevis av bilder, shoppet og opplevd myyye! Jeg tipper det blir massevis av innlegg med tusenvis av bilder naar jeg kommer hjem paa soendagsformiddag. Paa kveldstid sitter vi for det meste paa balkongen og drikker vin og spiser sushi og grissini. Meeen naa skal vi gaa videre paa shopping! Au revoir :)

to timer igjen..

Publisert: 03.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 7 kommentarer

Nå er både min, Marita og Trine sin koffert ferdigpakket! Jeg er akkurat ferdig, og det er bare to timer til vi kjører til flyplassen. Trine ser film på pc'n, mens Marita halvsover i senga mi.. Vi begynner alle tre å bli ganske trøtte, og vi har bestemt oss for at vi skal være våkne til søndagskveld siden vi kommer frem klokken 10 søndagsmorgen. Det blir kanskje en liten høneblund eller to på flyet, men det tar ikke mer enn rundt tre timer, så den store søvnen blir det uansett ikke! Nå gjelder det bare for oss resterende å holde oss våken litt til.. Jeg er usikker på hvordan det blir med bloggingen i Nice, men siden Trine har med pc regner jeg med det blir et par innlegg underveis. Bare stay tuned! Det eneste som gjenstår nå er å vekke Mamma og småsøsken for å si hade eeeen gang til før vi drar! I tillegg til å dobbeltsjekke at ALT er med. 


Det vises at jeg begynner å bli en smule sigen i blikket.. Hahamy precious

Publisert: 03.04.2011 Kategori: Personal Kommentarer: 2 kommentarer

03.04.90 - 12.02.10

Johanne, min lille pinsesse og én av mine beste venner, ville blitt 21 år i dag. Gratulerer med dagen kjære Johanne <3 Jeg håper du får en super bursdag og jeg gjetter at hæla er i taket hvor enn du befinner deg! Det går ikke en eneste dag uten at du er i tankene mine, og at jeg tenker tilbake på alt vi har gjort sammen. Jeg ser til og med for meg at du ser ned og peker og flirer de gangene jeg dummer meg ut eller sier noe du ville ledd av! Det er helt fjernt og uvirkelig for meg at du faktisk er borte, og at jeg aldri får høre stemmen og latteren din igjen. Selv om jeg har massevis av gode minner og koselige bilder å se tilbake på blir ikke savnet mindre. Du vil bli feiret i Frankrike i år, og vi skal ta et par glass vin for deg! Love you J <3You just faded away
You spread your wings, you had flown
Away to something unknown
Wish I could bring you back
You're always on my mind
About to tear myself apart
You have your special place in my heart
Always

thirteen hours left

Publisert: 02.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 4 kommentarer

Nå er det faktisk bare tretten timer igjen til igjen til vi sitter i bilen på vei til flyplassen! Enn det.. Jeg synes ikke det er lenge siden vi bestilte turen for omtrent tre måneder siden, og tiden har gått så raskt samtidig som den nesten har stått stille. Pakkingen har jeg heller ikke kommet særlig lengre med, men jeg er uansett snart ferdig. Det eneste som mangler er toalettsaker, sko og andre småting! Jeg har pakket alt fra shortser og bukser, gensere og t-skjorter, slik at jeg skal være sikret uansett hvordan temperaturen blir, selv om det er meldt rundt 20 grader de fleste av dagene. Kjenner også at jeg begynner å bli utålmodig og at reisefeberen kommer snikende..

Et av høydepunktene på selve reisen (utenom destinasjonen) er tax-free! Hvis man har god tid på flyplassen før avgang er det alltid så kjekt å svimse rundt der og handle sminke og parfyme til en mye billigere pris. Og selvfølgelig hvit toblerone! Jeg har allerede planlagt litt hva jeg skal kjøpe, og jeg håper at utvalget på Værnes kontra Gardemoen ikke er såå forskjellig, selv om jeg egentlig vet at der er det.. Noe jeg i alle fall vet at jeg skal kjøpe er sminkefjerneren fra Chanel som holder på å gå tom, i tillegg til ny øyenskygge i bruntoner og en leppestift eller to! Kjenner jeg meg selv rett blir det en del mer enn det..

hotellet

Publisert: 01.04.2011 Kategori: Nice 2011 Kommentarer: 4 kommentarer

Dette er bilder fra hotellet vi skal ligge på i Nice, og det er mer som ei leilighet istedenfor et hotellrom, med et minikjøkken og slike ting! Det er i alle fall ganske praktisk, slik at man kan kjøle ned vinen i kjøleskapet istedenfor i vasken som vi gjorde på Ibiza.. Det ser så fint og, og jeg gleder meg til å se det i virkeligheten!

Jeg har ikke kommet særlig lengre med pakkingen, i så fall bare mentalt. Det største problemet av alle er at jeg ikke har sko.. Joda, jeg har massevis av høyhælte sko, fire par uggs og andre vinteraktige sko.. Men INGEN vårsko utenom tøysko. Lacoste skoene mine ble oppbrukt forrige sesong, så det ser ut for at jeg ikke har annet valg enn å reise i enten tøysko eller høyhælte. Jeg ser for meg at hvis jeg reiser med tøysko, så er de allerede skitne og våte etter jeg har gått fra ytterdøra og inn til bilen, og hvis jeg reiser med høyhælte så får jeg sikkert vondt i føttene etter et par timer i tillegg til at jeg ikke får til å gå raskt om vi har et travelt.. 

Været i Nice til uken skal heldigvis være fint, og temperaturen ligger bare et par grader under den som er på for eksempel Gran Canaria! Det er jo uansett ikke noe syden-land, men bading og forhåpentligvis soling blir det uansett!

Om 36 timer er vi faktisk på tur til Nice!! Det er så utrolig rart å tenke på, og jeg kjenner at tanken stresser meg.. Nå er det bare om å lade opp kamera, mp3 og telefon slik at alt er klart, og selvfølgelig huske på det viktigste av alt: pass!

things we all do..

Publisert: 01.04.2011 Kategori: Random Kommentarer: 1 kommentar


"You know those little things you do, that you think no one else does?"
Det skal være umulig å ikke kjenne seg igjen i noen av disse, og om du går innpå her finner du enda fler.. Haha!

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits