Helene, my not so private diary

Helene, my not so private diary
21, Levanger
En blogg om alt og ingenting
.

Meny

Søk

Widgets

Kategori: Recommendations

kjerringråd / tørre hender?

Publisert: 08.04.2013 Kategori: Recommendations Kommentarer: 0 kommentarer

Bland olivenolje og sukker, og skrubb hendene dine! La det virke en liten stund før du skyller av, og du får babymyke hender :-)

iherb / pukka tea

Publisert: 22.03.2013 Kategori: Recommendations Kommentarer: 5 kommentarer

Da har jeg for første gang bestilt noe fra iherb.com, og er strålende fornøyd! Ikke bare sparer man sykt mye i forhold til å handle på helsekosten, men de har et ekstremt stort utvalg og lave priser. Det eneste som er "negativt" er at utvalget er så stort at man ikke vet hva man skal velge.. Så derfor har jeg ikke tatt sjansen på å handle noe jeg ikke er kjent med fra før enda. Men at jeg skal bestille der i fra ved en senere anledning er i alle fall sikkert :-)

hair products

Publisert: 06.03.2013 Kategori: Recommendations Kommentarer: 0 kommentarer

Da jeg sjekket postkassen i dag lå disse og ventet! Bestilte de fra beautybay for noen dager siden, så leveringstiden der i fra er veldig rask. Skikkelig praktisk at de var på supersalg nå som jeg trengte ny shampoo og balsam :-)

manicure

Publisert: 01.03.2013 Kategori: Recommendations Kommentarer: 4 kommentarer

Tirsdag, for snart fire uker siden, var jeg på Salong E6 hos Linda. Hun har nemlig vært på negledesignkurs, og trengte å øve seg. På bildet ovenfor her ser dere hvordan neglene mine så ut da jeg kom dit. Ikke veldig pene og stelte! Jeg har aldri vært spesielt opptatt av negler, og har ikke vært like jålete som venninnene mine på det området. Så jeg var veldig spent på hvordan jeg skulle trives med resultatet, og om hvor handicapet jeg kom til å føle meg med lange negler.. 

Vi valgte å sette på kunstnegler, kun tipp. Først ble mine egne negler pusset litt på, før tippene ble limt på, klippet og filt i rett fasong. Jeg valgte å ha en veldig rund fasong, da jeg ikke trives veldig godt med firkantet.

Da alle ti neglene var på plass var det på tide å begynne med lakkering og herding av forskjellig slag. Produktene hun bruker er fra NSI, noe de aller fleste profesjonelle negledesignere bruker. Veldig gode produkter med andre ord!

Jeg fikk velge hvordan jeg ville ha neglene mine, og jeg valgte en klassisk fransk manikyr. Ser så velstelt ut! Jeg valgte også å ha to pyntediamanter på pekefingeren :-)

Siden jeg ikke hadde vært veldig flink til å smøre hendene mine med ordentlig god håndkrem, var jeg veldig tørr rundt neglebåndene, noe som vises litt på bildene. Men overse det, og se heller hvor bra resultatet ble!! Perfekt avrundet tupp, perfekt farge og perfekt utført! Jeg hadde aldri klart å være så stødig på hånden.. 

Slik ble altså resultatet, og neglene er forventet å sitte på i 3-4 uker. Jeg ble langt i fra så handicapet som jeg trodde, og det tok bare en dag eller to før jeg var helt vant med å ha lange negler. Nå kjenner jeg meg omtrent naken og maskulin uten! Jeg har aldri hatt mulighet for å spare ut mine egne så lange, siden de er alt for myke og svake. Derfor er det skikkelig bra at man kan velge falske som ikke ser unaturlige ut!

Akkurat nå kjører Linda introduksjonstilbud på neglene, og det koster fra kun 350 kr for et sett! Valgmulighetene er mange, og du kan velge om du vil ha kunstnegler (gelé) støpt på, tipp som jeg har, eller gellack. Du kan også etterfylle om du har manikyr fra før. Hvis du velger gellack, kan du velge alt fra nude, glitter, rosa, rød og brun i fargene. Så hvis jeg var deg, ville jeg benyttet meg av introduksjonstilbudet nå med det samme! Skikkelig behagelig å sitte der og bli dullet med, og når du er ferdig har du ti nydelige negler du bare vil vifte rundt omkring så alle får se! :-) 

Hvis du vil bestille time, ringer du bare på Salong E6 (Magneten kjøpesenter) på telefonnummer 740 80 703!

a good lunch

Publisert: 26.02.2013 Kategori: Recommendations Kommentarer: 0 kommentarer

Camembert, tomat og pesto på rugsprø! 

en mors beretning

Publisert: 29.01.2013 Kategori: Recommendations Kommentarer: 2 kommentarer

"Ida, den yngste datteren i Corwin-familien, er 18 år.
Hun er sterk, smidig og energisk, og balletten er hennes store lidenskap.
Ballettkompaniet skal snart ha premiere, og Ida nekter å ta det med ro,
til tross for en forkjølelse som ikke vil slippe taket.
Moren gir seg ikke, og til slutt går Ida med på å oppsøke lege.
Besøket hos legen sender familien ut i det ufattbare:
At deres yngste datter og søster, som virker
nesten udødelig, har en potensielt dødelig sykdom.
Forkjølelsen viser seg å være akutt lymfatisk leukemi."

I natt leste jeg ferdig boken Idas Dans. Jeg brukte to dager på den, og klarte såvidt å legge den fra meg den kvelden jeg begynte. Hadde det ikke vært for at jeg måtte sove, hadde jeg nok lest hele boken på en gang. Omtalen som står bak på boken kan jeg si meg helt enig i. Jeg har aldri lest en vakrere bok om sykdom, og enn så trist handlingen er, så skinner morskjærligheten alltid gjennom. Det er umulig å ikke bli berørt av denne gripende historien. Jeg gråt meg gjennom de femti siste sidene, og måtte ha en pause for å samle meg før jeg fortsatte mot slutten av boken. Da jeg kom til siste side og siste ord, klappet jeg sørgmodig, men med et smil om munnen, igjen boken.

blogs I read

Publisert: 28.01.2013 Kategori: Recommendations Kommentarer: 2 kommentarer

hermès cover?

Publisert: 09.01.2013 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentar

På butikker rundt omkring finnes det ikke mange alternativer til mobildeksler til min HTC One V, så da kjøpte jeg et som var gjennomsiktig. Deretter skrev jeg ut forksjellige bilder, som jeg tilpasset dekselet med tapetkniv. Denne gangen ble det Hèrmes, og forrige gang var det en skisse laget av Sonia Rykiel. Har også laget et med Chanel for å ha i reserve. Hvor lurt er ikke det? Jo, det synes jeg er superlurt, for da kan jeg ha det akkurat som jeg vil, når jeg vil, uten at det koster veldig mye! Dette bildet var egentlig litt større, men hvis du ser nøye etter, ser du at hesten står i ei snøkule! Synes det var så søtt :-)

life of pi

Publisert: 06.01.2013 Kategori: Recommendations Kommentarer: 0 kommentarer

June, Trine, Victoria og jeg tok turen på kino i dag for å se Historien om Pi. Det eneste jeg har å si er at dere MÅ se den! For en fantastisk historie, og for en utrolig bra lagd film! Definitivt verdt hvert minutt :-)

ny favoritt / fresh lips

Publisert: 14.10.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentarevig søndag

Publisert: 04.09.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 2 kommentarer

Endelig!! 

kon-tiki

Publisert: 03.09.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentar

Da fikk jeg, Trine og June endelig sett den svært så omdiskuterte Kon-Tiki på kino! Jeg likte den veldig godt, og det eneste jeg savnet var å få se litt mer av da de kom frem og tiden etter. Uansett, én av få filmer vi nordmenn kan være stolte over!

frognerfitter

Publisert: 19.08.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 0 kommentarerHar kun lest halve boken enda, men anbefaler den fordi! Gleder meg til å lese mer av Alexia :-)

the help

Publisert: 17.07.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 5 kommentarer

Hvis du enda ikke har sett denne filmen, så anbefaler jeg deg å gjøre det snarest!
En av de bedre :-)

in the mail

Publisert: 13.04.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 0 kommentarer

Noen ganger må man fylle opp baderomshyllene med produkter, og i dag fikk jeg pakken min fra lookfantastic.com i posten! Jeg liker å bytte hårbørste relativt ofte, siden jeg føler det er mer hygienisk enn å rengjøre den. Spesielt med tanke på hvor mye hårspray og andre hårprodukter som setter seg fast.. Nå har jeg planer om å prøve Redken sin Hair Cleansing Cream, som man kan bruke istedenfor eller etter shampoo. Jeg får ofte mye sminke i hårfestene, og det er greit å vite at alt av hårprodukter forsvinner når man dusjer slik at håret blir heeelt rent og fint! Redken sin Wool Shake kan i alle fall anbefales på det sterkeste hvis man liker mye tekstur og fylde i håret. Den er også genial å tupere på, og etter June introduserte meg for den har jeg nesten blitt avhengig!

scincare rutines

Publisert: 05.04.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 3 kommentarer

I det siste har jeg vært alt for slurvete med å fjerne sminken og vaske ansiktet mitt, og det merkes godt. Urenheter kommer der det passer de, og sminken sitter ikke like godt og lenge. Derfor har jeg bestemt meg for at jeg skal bli MYE flinkere til å ta vare på huden i ansiktet mitt! Og for meg som bruker så ekstremt mye sminke (solpudder..) er det i alle fall viktig å få fjernet det ordentlig før sengetid, eller helst før. Stakkars porene mine får jo ikke puste! Poser under øynene har også begynt å dukke opp, på grunn av en litt skjev døgnrytme. Derfor gikk jeg til pers og kjøpte både skum for å bruke på kvelden og i dusjen, dagkrem, 2 i 1 ansiktsmaske og peeling, og en sånn cooling eye roll-on sak. Vi får virkelig håpe at det fungerer! Jeg må også få tak i litt viljestyrke slik at jeg ikke slurver eller sovner før jeg rekker å fjerne sminken i det hele tatt. Vel, det må nesten gå bra, for jeg vil jo ha fin og ren hud!

lash extentions

Publisert: 05.03.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 9 kommentarerFør jobb i dag dro jeg på Salong E6 og satte på vipper! Jeg har egentlig aldri hatt noen plan om å ha det etter alle skrekkhistoriene jeg har lest og hørt, men etter jeg så hvordan det gikk med June sine fant jeg ut at det kanskje ikke var så farlig allikevel. Det sparer meg i alle fall tid om morgenen! Jeg ville at det skulle se mest mulig naturlig ut, så derfor har jeg 14mm lange vipper på ytterkanten av øyet, og 12 mm på midten, og blittelitt 10mm innerst på øyelokket. De første timene etter jeg satte de på syntes jeg det så ganske unaturlig ut, men det er vel bare en vanesak. De jeg har spurt sier i alle fall at man ikke tenker over det så lenge man ikke vet det og ser etter, så jeg får stole på det! Vippene sitter på i omtrent fem-seks uker, og da kan man enten velge å fylle på eller ta av restene. Behandlingen tok akkurat to timer, og var skikkelig behagelig. Jeg sovnet faktisk flere ganger, og det sier litt! 

(Gosh, føler jeg meg som en superblogger som blogger om vippe-extentions... Nå mangler det bare at jeg reklamerer for tannbleiking, selvbruning, sminke, hår-extentions og forskjellig andre ting.......)

frisørbesøk

Publisert: 28.02.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentar

Etterveksten begynte å bli lang, og fargen i lengdene begynte å bli blass, så i går tok jeg turen til June på salong E6! Denne gangen valgte jeg en hårfarge med litt mer rødskjær i enn den jeg har brukt i det siste. Håret er langt i fra rødt, selv om det hadde vært litt kult og hatt det. Nå er det en varmere brunfarge, og hvis jeg husker rett heter fargen "6.75 dark brunette mahogany blonde". Fornøyd er jeg i alle fall, for det bli veldig fint! Det er alltid så godt med nyfarget hår :-)

rouge noir 18

Publisert: 16.01.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 2 kommentarer


En av mine favoritter i en nydelig dyp rød farge!

le blanc de chanel

Publisert: 14.01.2012 Kategori: Recommendations Kommentarer: 0 kommentarer


Base for å ha under foundation, som gjør at huden blir jevnere og sminken sitter lengre

82 reflex

Publisert: 21.12.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentar

Det er ei lita stund siden den forrige Chanel rougen min begynte å bli ganske oppbrukt, så da jeg reiste hjem fra Stockholm kjøpte jeg med meg en rouge fra Yves Saint Laurent. Det viste seg at den ble for rosa til hudtonen min, noe jeg egentlig skulle sjekket før jeg kjøpte den.. Men så travelt som vi hadde det, hadde jeg ikke tid! (Bare si i fra hvis noen vil kjøpe den..). Derfor så jeg meg nødt til å kjøpe en ny fra Chanel i dag! Selv om man kunne tro at jeg kun kjøper den på grunn av merket er det langt fra sannheten. Den forrige, som jeg akkurat brukte opp, varte i ett og et halv år!! Det er lenge det. Og da har jeg brukt av den ca hver dag, i moderate mender. Man trenger heller ikke å bekymre seg for å miste den i gulvet, siden den er "ovnsbakt" og aldri knuser uansett hvor hardt du kaster den i murgulvet! Da blir plutselig ikke nesten 400 for et sminkeprodukt dyrt allikevel. Jeg prøver å forklare folk som reagerer på at jeg kjøper dyr sminke og dyre hårprodukter at det ikke er uten grunn. Det er alltid, med få unntak, at det er verdt det! Men selvfølgelig er det ikke alle produkter som passer for alle, men av alle Chanel produkter jeg har/har prøvd (og det begynner å bli en del...) er jeg strålende fornøyd med alle sammen! Bare pass på å ikke bruk Dior sin topcoat over Chanel sin neglelakk. Det blir ett eller annet feil med den kjemiske blandingen eller noe sånt, så den skaller av allerede neste dag!

Ah gosh, jeg kjenner jeg kunne skrevet en hel stil om mitt kjærlighetsforhold til Chanel akkurat nå. Både til selveste Gabrielle, Karl, Peter, sminken, klærne, bøkene, produktene, elegansen og ALT!! Kjenner bare at jeg gleder meg til julaften, for hvis jeg tipper riktig ligger det et Chanel-produkt eller fem under treet :-D

wordfeud

Publisert: 11.11.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 0 kommentarer

Dette, totalt avhengighetsskapende, spillet er det som har holdt meg fraværende fra alt annet enn jobb, spising og soving i det siste. For meg som elsker både kryssord, scrabble og andre ordspill er dette perfekt! Man har 72 timer på seg til å gjøre ferdig, og det gjør ingenting om man venter med å svare i én eller åtte timer. Selv om det selvfølgelig er kjedelig å vente hvis man ikke har noe annet og gjøre imens.. Når de fleste bokstavene er oppbrukt og brettet begynner å bli fullt, er det ikke like moro lengre. Og når man da sitter igjen med fem bokstaver, og tre av de er W T F, så er det litt ironisk og fryktelig irriterende.. Om du ikke har lastet det ned allerede, så gjør det NÅ!

Og for de som lurer; det uttales wørdfjud..

redken extreme

Publisert: 17.08.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 8 kommentarer

Nå har jeg store planer om å ta meg en lang og varm dusj, og skjemme bort både håret og kropp med gode produkter. Siden håret mitt i det siste har gjennomgått veldig mye, alt i fra avfarging til bleking, trenger det all den pleie det kan få. Redken Extreme, som du får kjøpt i frisørsalonger som fører Redken, er en utrolig bra serie som styrker, reparerer og gir beskyttelse til kjemisk behandlet hår, og jeg merker allerede etter et par gangers bruk at håret blir bedre. Jeg har ikke shampoen i serien, men bruker enten Matrix Solutionist So Silver (blåshampoo) eller BedHead Urban Antidotes Recovery (den blå) som også fungerer veldig bra. 

Jeg har vært kjempedårlig til å bruke varmebeskyttende produkter i håret tidligere, og selv om det har gått relativt bra, så har jeg også innsett at jeg burde bruke det for å bevare både tykkelse og for å forhindre at det ikke blir så raskt slitt. Spesielt med tanke på hvor mange ganger jeg føner håret når jeg styler det.. Det er rundt tre til fem ganger! Iron Repair er en lett lotion som jeg har i håret når det er håndkletørt, og den er verken klisseste eller ekkel å bruke, så derfor har jeg tenkt å fortsette med det. Extreme Deep Fuel er en dyptpleiende spesialkur som tilfører langtidsvirkende styrge og pleie. I pakken er det fem shot-kurer, og etter fem behandliger lover den at håret skal være tilbake til sin naturlige sunne tilstand!

Hårkur er alfa-omega for håret et par ganger i uken, og uten det hadde ikke håret mitt vært særlig pent i alle fall.
MEN, det er én ting som er veldig viktig å huske på! Etter du har vasket håret med shampoo og satt i kur, MÅ du bruke balsam etterpå. Jeg visste ikke det før June fortalte meg det, for jeg tenkte at kur var en bedre erstatter for balsam på en måte.. Men uten balsam i til slutt, er det ingen vits med kur. Balsamen lukker nemlig skjellagene i hårståene, noe kuren ikke gjør! Hvis du går fra skjellagene dine på vidt gap, lover det i alle fall ikke godt for håret i lengden!

water for elephants

Publisert: 08.08.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 3 kommentarerDet er ei god stund siden Water for Elephants gikk på kino, men jeg så den først i går sammen med Marte og Kristine. Jeg tror jeg kan snakke for alle tre hvis jeg sier at den var overraskende, på den måten at den var mørkere enn forventet. Filmen var utrolig bra, og både skuespillere og dyr gjorde en veldig god innsats! Robert Pattinson var til og med nesten litt kjekk.. Men i alle fall, hvis du ikke har sett den, så MÅ du gjøre det raskest mulig! Anbefales virkelig :-)

anbefaling av apps til android

Publisert: 02.08.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentarsomething borrowed

Publisert: 01.08.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentarNok ei bestselgende bok som ble filmatisert med hell! Ikke at jeg har lest boken selv og har det store sammenligningsgrunnlaget, men jeg kan virkelig anbefale å se filmen. Den var egentlig veldig bra, selv om man på en måte ble litt usikker på hva slags ståsted man skulle velge, uten at jeg røper for mye.. Jeg ble først ganske "sint", før jeg etterhvert ble enig med meg selv. Dette er også og en film med enkelte hendelser som kan relateres til virkeligheten, uten at det er svært positivt. Det er nok kanskje et par eller tre som kjenner seg igjen! Bra var den i alle fall, og Colin er jo bare sååå kjekk!

beastly

Publisert: 21.07.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentar


Med Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens og Mary-Kate Olsen

Beastly er den moderne versjonen av "skjønnheten og udyret", og den var utrolig bra. Verdt å se!

pink lips

Publisert: 15.07.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 2 kommentarer


Maybelline #162 Feel Pink

I det siste har jeg kjøpt en del leppestifter med farge. Alt fra knallrosa, lyserosa og til og med orange. Alle jeg har fra før er i veldig lyse nyanser og veldig nude, siden det er det jeg foretrekker. Nå har jeg blitt mer og mer vant med sterkere farger på leppene, og denne liker jeg best! Men bare på grunn av fargen, for lukten er som modelleire, og konsistensen er ganske seig. Holdbarheten er også så som så, og etter mine erfarginger er det YSL sin rouge volupté som er best på alle de nevnte punktene.

waiting for forever

Publisert: 22.06.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 10 kommentarerI går kveld så jeg en supersøt film med Rachel Bilson og Tom Sturridge i hovedrollene som heter Waiting for Forever. Den var ikke som alle andre kjærlighetshistorier, men den var allikevel veldig fin. Anbefales!

chanel crayon sourcils

Publisert: 08.05.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 5 kommentarer

Jeg har fått noen spørsmål angående Chanel sine sminkeprodukter, om jeg kan anbefale de og alt slikt. Og ja, det kan jeg! Øyenbryn er alltid litt tricky, både å få til fasongen riktig og ha rett farge i forhold til hårfarge and so on. Jeg har i utgangspunktet øyenbryn like store som en skog eller en busk, og jeg har aldri vært en mester i å nappe eller fikse de på noen måte. Det vil si at jeg gikk rundt med buskebryn hele ungdomsskolen og deler av videregående, forutenom de gangene jeg fikk de vokset eller at noen venninner nappet de. For da jeg skulle nappe selv, endte jeg nemlig opp med to vidt forskjellige fasonger, så jeg gikk med det ene øyenbrynet hevet hele tiden.. Det så i alle fall sånn ut! 

Nå har jeg heldigvis blitt en del flinkere, og etter Johanne nappet grunnformen på de, har jeg så og si beholdt de i samme tykkelse og form siden da. Hvis jeg får si det selv, så har faktisk blitt megaflink i forhold til det jeg var!! You have no idea, and I'm not posting a picture either.. Anybrows, i forhold til hårfargen min er de veldig lyse, så nå det siste året har jeg begynt å farge de som en del av sminkerutinen min, og jeg innså visst litt sent at øyebrynsfasong og farge er noe av det viktigste i hele ansiktet, og at det skaper store deler av helhetsinntrykket. Djiz, det tok lang tid å komme til poenget her.. Jeg brukte en øyenbrynsblyant fra MAC, men den ble altfor lys til håret mitt, så den ga jeg til Trine. Så derfor kjøpte jeg Chanel sin crayon sourcils på tax-freen på tur til Nice, og jeg er utrolig fornøyd!


Som du ser på bildet har jeg farge 40, brun cendré. Den er akkurat passe mørk, verken for svart eller for brun.

Ikke bare er fargen utrolig fin og fyldig, men den holder lenge utover dagen i tillegg til at selve blyanten er drøy. Lett å påføre, og man kan bestemme selv hvor dyp man vil at fargen skal være avhengig av hvor hardt du tegner. Også et stort pluss for at det fulgte med kvesser, og en liten børste på den ene enden av blyanten for å forme de litt før man påfører.

orange and the pink that makes ken turn around

Publisert: 05.05.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 5 kommentarerJeg har sett etter en fin orange leppestift ganske lenge nå, og i dag fant jeg endelig en jeg ble fornøyd med og som matcher neglelakken jeg nettopp kjøpte! Men selvfølgelig var de tom for akkurat den, men Schirin var så snill å ga meg testeren! Da tenkte jeg at jeg heller kunne kjøpe en knall rosa, men nei.. De var tom for den også! Schirin sa de skulle slutte med Sans Soucis, så da fikk jeg like så gjerne den rosa og! Så tuusen takk! Mamma endte opp med å kjøpe en rød da, så i dag fikk vi et par nye leppestifter! Orange og knallrosa er to av de fargene som er hottest å ha på leppene denne sesongen, og det er ganske så fresht til rett outfit! Da jeg var i Nice kjøpte jeg også en knallrosa leppestift, men den er i en annen nyanse enn denne. Litt godt å variere fra nudelips noen ganger også.Monte Carlo trailer

Publisert: 21.04.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 1 kommentar

Med både Selena Gomez, Leighton Meester og Katie Cassidy (Juliet i Gossip Girl), kan denne filmen umulig være dårlig. Den ser ut som en typisk jentefilm som jeg liker, sånn type "Prinsesse på prøve" og "What a girl wants". Jeg er en sucker når det kommer til chickflicks, og foretrekker det langt fremfor action og andre type filmer! En annen grunn til at jeg vil se denne filmen er fordi jeg nettopp var i Monte Carlo selv, og kjenner meg igjen i noen av scenene som blir vist i traileren!

franske makroner av bakemester Helene

Publisert: 19.04.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 3 kommentarer

Jeg har ikke helt fått disse franske makronene ute av hodet etter jeg først fikk smake de, og kjente nesten at jeg begynte å få abstinenser. Jeg har googlet rundt etter forskjellige oppskrifter som inneholdt massevis av tips og triks for å få de perfekte, noe som visstnok er utrolig vanskelig, siden de fleste må prøve tre-fire ganger før de får det til bra. Jeg er absolutt ingen tusenkunstner på kjøkkenet, men trøster meg med at ferdighetene mine er større enn Trine sine, hihi. Mamma var så snill at hun handlet inn alskens ingredienser og konditorfarger i dag, så da hadde jeg vel egentlig ikke noen andre valg enn å faktisk sette i gang å bake. 

Det første dilemmaet som møtte meg var; hvilken farge, og hvilken smak? Jeg endte opp med gule vaniljemakroner etter mye om og men, og tenkte at det sikkert passet fint nå siden det er påske. Det andre dilemmaet jeg møtte var; hvilken oppskrift skal jeg følge? Hm, det var det i alle fall vanskelig å bestemme seg for. Jeg endte opp med en jeg fant på klikk.no, samditig som jeg så på bilder og brukte tips fra passion for baking-bloggen. Mandelmelet lagde jeg selv i forkant, siden det man får kjøpt på helsekost helst ikke skal brukes på grunn av fettinnholdet i det er redusert, noen som i og for seg er bra, men som ikke gir et vellykket resultat på franske makroner. 

Så var det på tide å begynne. Siden Mamma er en marengs-mester gjorde hun de første stegene for meg, slik at jeg heller så på og lærte. Den første feilen jeg gjorde var at jeg ikke lot eggehvittene bli "varme" og stå frem over natten, men brukte de nesten direkte i fra kjøleskapet. Step to failure number one! Den andre feilen var at mandelmelet, som nettopp var laget, ikke hadde tørket ordentlig før det ble brukt, noe det skal fordi det blir naturlig fuktig på en måte. Step to failure number two.

Jaja, tenkte jeg. Det går sikkert bra, og om det ikke gjør det, så er det helt vanlig å mislykkes den første gangen! Trøstende ord i en bakemesters hjerne. Da de første trinnene i oppskriften var fulgt, og det var på tide å fordele røren utover stekebrettet i små rundinger som femkroninger, oppdaget vi at "oi, kanskje røren var for flytende allikevel..".  Grunnen til det var for det første at eggehvittene var for kalde da de ble pisket, og litt fordi mandelmelet ikke hadde tørket seg på den måten det skulle. Men men, da putter vi røren i bunnen av muffinsformer, deeet må jo funke! Og det gjorde det, til en viss grad. Bortsett fra at de ble utrolig tykke, og måtte stekes enda lengre. Men enda da jeg tok de ut var de litt seige innvendig, noe som egentlig ikke gjorde meg så veldig mye. Jeg lot også vær å høre på tipset om å ha ei stekeplate under den du bruker, for å unngå at de sprekker. Så selvfølgelig sprakk de litt.

Gode blir de nok fordi, tenkte jeg, mens jeg lagde smørkremen med vaniljesmak litt på måfå. Da de ble tatt ut av ovnen måtte de hvile og bli avkjølt, noe som passet meg bra siden jeg hadde en pause hvor jeg spiste vårruller og ris. Så var det på tide å få de ut av muffinsformene, noe som var lettere sagt enn gjort. Men det gikk til slutt, selv om noen sprakk opp litt ekstra mye. Glad og fornøyd med mine første franske gule makroner med vaniljesmak satt jeg der å smurte på smørkremen og prøvde å få de til å se finest mulig ut. Og selvfølgelig hadde jeg rett - de ble gode!

Så det var historien om mine mislykkede, men relativt vellykkede ut i fra forholdene, franske makroner!
Det kunne jo vær mye verre enn dette her! (Og det var det også, men det tok jeg selvfølgelig ikke bilde av..)

empreinte de chanel

Publisert: 30.03.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 5 kommentarer


Når sant skal sies er dette én av de beste sminkeproduktene jeg har fra Chanel. Det er kombinert highlighter, øyenskygge og pudder, og fungerer utrolig bra! Det er bare så synd at jeg alltid glemmer å bruke det, men nå har jeg planer om å bruke det mer flittig, fordi fargene er så fine. Det er nesten slik at jeg er litt redd for å bruke det opp siden det ikke selges lengre, for dette ble bare solgt i begrenset antall i forbindelse me vår- og sommerkolleksjonen i fjor, men kjenner jeg meg selv rett tar det nok sin tid før det blir helt tomt heldigvis!

the truth about diamonds

Publisert: 11.03.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 8 kommentarer

Jeg har ikke kommet så mye lengre i boken siden sist, mest fordi jeg prioriterte Gossip Girl fremfor lesing.. 
Boken handler om Chloe Parker som ble adoptert som barn av en verdenskjent artist og hans kone, og Chloe gikk fra å leve i fattigdom til luksus. Akkurat det samme skjedde jo med Nichole Richie selv, for hun ble jo adoptert av Lionel Richie. Så jeg tror at Chloe Parker på en måte er Nichole, selv om det er Nichole som er fortelleren i boken, men også venninnen til Chloe, jeg er ikke helt sikker enda. Uansett, boken handler om hvordan hverdagen i luksus er, og at ting bak fasaden ikke alltid er slik som det ser ut for og hvor lett det er å havne i feil miljø og på skråplanet.

Gleder meg til å lese resten, for så langt er boken interessant, spennende og morsom. Selv om den er på svensk.. Noe som var litt vanskeligere å lese enn hva jeg hadde trodd. Det faktisk er mange ord som jeg ikke har en anelse hva betyr, som jeg på en måte skjønner på grunn av konteksten, men som jeg absolutt ikke hadde fått til og oversatt direkte. På tross av dette virker den veldig velskrevet, mye bedre enn hva jeg hadde forventet i alle fall.

baume lèvres

Publisert: 09.03.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 0 kommentarerEr det noe som er en stor forbruksvare hos meg, så er det lypsyler og produkter for å ha på leppene. Jeg klarer meg ikke én time uten heller.. Rosebud er min faste følgesvenn, men jeg passer allikevel på å variere slik at jeg ikke blir "immun", for det har jeg nemlig blitt før av f.eks savex og blistex.
Ole Henriksen sin, som jeg har skrevet om tidligere, er super for eksfoliering, mens denne fra Chanel er utmerket for fuktighet og smidighet. Jeg bruker den som regel når jeg sminker meg før jeg tar på leppestift, og den fungerer veldig godt som et underlag. Det er like viktig å ta vare på leppene sine som det er å ta vare på huden!

Denne kostet 245,- på tax-free. Prisen er kanskje litt høy for en lypsyl, men tatt i betraktning at den fungerer bra og er behagelig å ha på, så synes jeg ikke det er så dyrt. Vanlige lypsyler fra lypsyl fungerer ikke for meg, og jeg ender opp med å smøre meg hvert minutt og bruke opp én på én dag, så prisforskjellen hadde ikke blitt så stor hvis man tenker slik, for denne er nemlig veldig drøy. Jeg har hatt den siden slutten av august, og halvparten er enda ikke brukt, og jeg har brukt den mye!

Follow Elenahh on Twitter

YSL LIPSTICK

Publisert: 08.03.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 10 kommentarer


Yves Saint Laurent leppestifter Rouge Volupté i farge 2 og 4

Disse bestilte jeg for rundt to uker siden, men jeg har bare rukket å prøvd farge nr fire, den som er mest brun av de. Så langt er jeg utrolig fornøyd, både med fargen, holdbarheten og selve utseende på leppestiften. Tidligere har jeg bare brukt Maybelline sin i farge 715, og den lukter modelleire og er skikkelig seig i forhold. Selv om prisen på denne er rundt hundre kroner mer er det verdt det!

Rouge Volupté finnes i mange forskjellige farger og nyanser, men siden jeg foretrekker lyse lepper på grensen til nude valgte jeg disse to. Jeg vet ikke helt hvordan farge nr 2 blir enda, siden den er betraktelig mer rosa enn den andre, men jeg får håpe at jeg liker den også. I tillegg til disse to har jeg planer om å anskaffe meg fler, for eksempel farge 1,13, 19, 24 eller 26 som alle er nydelige. For å finne fargeskalaen og hvor de selger den er det bare å gå på et parfymeri eller google, men man sparer mest på å handle via nett eller på tax-free :-)

EXTASE

Publisert: 05.03.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 3 kommentarer

Den mascaraen jeg uten tvil liker best er Diors extase! Jeg har vært trofast mot den helt siden den kom ut for litt over ett år siden, og har ingen planer om å bytte den bort med det første. Det vises kanskje ikke så godt hvor effektiv og bra den er på bildet ovenfor, men det er fordi jeg har tatt på i "moderate" hverdagsmengder! Det går an å få mye mer fylde, volum og lengde hvis man tar på mer. I de første dagene man bruker den er den litt ekkel fordi det kommer så utrolig mye på børsten med en gang, men det går raskt over i tillegg til at den varer utrolig lenge. Denne pakken med to stykker i selges bare på tax-free, og det sparer man, som alle vet, mye på!
I butikk tror jeg prisen er på rundt 280 kr, og det er absolutt verdt det!

RIGHT NOW

Publisert: 04.02.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 5 kommentarer

Akkurat nå ser jeg på 90210. Jeg har nettopp begynt på sesong 2, og hvis dere ikke har sett serien, så anbefaler jeg dere å gjøre det! Mange husker nok "Beverly Hills 90210" som gikk på tv før i tiden, sånn på '90tallet. Vel, dette er liksom "new drama, same postcode", og noen av de karakterene som var ungdommer på den forrige serien møter vi i denne som voksne. Ganske spennende, spesielt når man ikke har annet å finne på en fredagskveld.

Follow Elenahh on Twitterbloglovin

LOVE AND OTHER DRUGS

Publisert: 04.02.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 4 kommentarer

Jeg hadde egentlig lyst til å se "Love and other drugs" på kino, men siden jeg prøver å være økonomisk bestemte jeg meg for å laste den ned. Kanskje like greit, så slapp jeg å sitte igjen med følelsen av at "herregud, de hundre kronene kunne jeg brukt på noe mer fornuftig", siden filmen ikke levde opp til forventningene mine. Jeg satte den på i går kveld, og like etter jeg hadde kommet halvveis sovnet jeg.. For tiden klarer jeg aldri å være våken i mer enn tolv timer, av en eller annen grunn. Men nå har jeg nettopp sett den ferdig.

Historien i seg selv var forsåvidt søt, og veldig typisk. Slike filmer er alltid ganske forutsigbare, og denne var intet unntak. Jake Gyllenhaal og Anne Hathaway er begge flinke skuespillere, men allikevel imponerte ikke denne filmen noe særlig. Det som skulle være komisk og morsomt var ikke så morsomt at man kunne le høyt, og det som skulle være romantisk og søtt var ikke så romantisk at man smeltet litt innvendig. Kanskje det skuffet meg litt at hele handlingen skulle forestille å være på '90tallet, jeg vet ikke. Du må nesten se filmen selv, for det er alltid dumt å ta utgangspunkt i det folk sier før man har sett selv! Derfor ser jeg aldri på hverken terningkast, nominasjoner eller anmeldelser,
folk har alltid forskjellige meninger og det er vanskelig å være objektiv når man skal si noe om en film, musikk eller ei bok.

bloglovin

OLE HENRIKSEN

Publisert: 01.02.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 3 kommentarer

For litt siden bestilte jeg denne leppebalsamen fra Ole Henriksen, og i dag fikk jeg den endelig. De fleste som kjenner meg vet at jeg er en lyspyloman, eller utrolig lysylavhengig om du vil. Jeg kan ikke dra noe sted uten min kjære Rosebud, eller en god erstatter. Jeg har prøvd det meste, og det er få som fungerer og holder i lengden. Denne derimot, den både lukter FANTASTISK og er utrolig behagelig. Den ligger på delt andreplass sammen med Chanel sin leppebalsam, for selvfølgelig er det Rosebud som ligger på førsteplass. Jeg har tenkt å skrive et eget innlegg om Chanel sin forresten, haha. Denne kostet 93 kroner, for de som lurte på det. I loooove it!

SERIES

Publisert: 20.01.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 8 kommentarer

Siden jeg er en liten serie-nerd, tenkte jeg å dele de seriene jeg liker best med dere. Det er alltid kjekt å få anbefalt en serie eller to, i alle fall om man selv har "gått tom" for ting å se på, eller bare vil se noe mens man venter på at yndlingsserien sin skal komme ut med en ny episode. Det er nok mange som har sett en del av disse fra før, men det får så være! Om du ikke har sett de, så bør du det!


Desperate Housewives. Det finnes faktisk noen (June..) som ikke har sett Frustrerte Fruer enda, og shame on you! Det har nå kommet ut seks hele sesonger, og den syvende holder på. Virkelig verdt å se fra starten av, noe man må for å få med seg den røde tråden.


Gossip Girl. Jeg må si det igjen.. Det finnes faktisk noen (Trine..) som ikke har sett Gossip Girl! Og shame på dere også.. Gossip Girl holder nå på med sin fjerde sesong, og den er minst like spennende og inspirerende som før. Masse drama, masse romantikk og masse fine klær! Must see


Pretty Little Liars. En ganske annerledes jenteserie enn for eksempel de to ovenfor. Serien har foreløpig bare kommet ut med tolv episoder i den første sesongen, og vi har enda ikke fått svar på "mysteriet". Spennende å følge med på, og selvfølgelig inneholder også denne serien drama, romantikk og andre typiske ting, bare ikke på den typiske måten!


The Mentalist. Serien handler om Patrick Jane som jobber sammen med politiet i drapssaker. Jeg vet ikke helt hva jeg kan si om denne serien utenom at den er UTROLIG bra. Den er både "skummel" og veldig morsom, og Patrick er en ekspert på å lese folk og observere, noe som gjør det hele veldig lærerikt. The Mentalist holder nå på med sin tredje sesong, og hvis du skal se den, så MÅ du se den fra episode én!


Hellcats. Her møter vi Marti, en jente som hater cheerleading og alle de som er med, helt til hun selv er nødt til å bli med for å redde skoleplassen sin. Dette er ikke en av de beste seriene jeg har sett, men det er greit å bruke som en "venteserie". Til tider er den interessant, og selvfølgelig er det en del drama, kompliserte familieforhold og romantikk her også, men det er det vel i de fleste serier?


Cougar Town. En hysterisk morsom serie! Man blir utrolig glad i denne gjengen etterhvert, som nå er inne i sin andre sesong. Det er så utrolig mange bra påfunn, kommentarer og scener. Og som med alle andre serier - den er best hvis du ser fra episode én!


Modern Family. Herregud, denne serien er i alle fall ubeskrivelig morsom! Da jeg så de to første episodene syntes den var veldig kjedelig, langdryg og teit. Men etter jeg tvang meg gjennom tredje og fjerde episode begynte jeg til slutt å elske den. Man mååå bare se den for å forstå! Det er så tørr og morsom humor, og den moderne og til tider kompliserte familien er utrolig koselige når man blir "kjent" med de.


The Big Bang Theory. Enda en morsom serie, og enda en serie hvor man blir skikkelig glad i de som er med. Spesielt i Sheldon i dette tilfellet! Det handler om to kompiser som bor sammen, og som blir kjent med nabojenta Penny som introduserer de for en helt ny verden etterhvert. Hysterisk morsom, og mange morsomme fraser og kommentarer.

Oi, det ble visst ei ganske lang liste! Men jeg må bare repetere meg selv eeenda en gang.. Du MÅ se alle serier fra starten av! Det er så mange som bare ser én episode her og én episode der, og bestemmer seg for at de ikke liker serien, og grunnen til det er fordi man da mister den røde tråden, og man blir ikke "kjent" på samme måte, så det er utrolig viktig å se det fra starten av, det synes i alle fall jeg! Jeg har bare understreket det hundre ganger nå..

Ser du noen av disse fra før av?

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits