Helene, my not so private diary

Helene, my not so private diary
20, Levanger
En blogg om alt og ingenting

Meny

Sk

Widgets

franske makroner av bakemester Helene

Publisert: 19.04.2011 Kategori: Recommendations Kommentarer: 3 kommentarer

Jeg har ikke helt ftt disse franske makronene ute av hodet etter jeg frst fikk smake de, og kjente nesten at jeg begynte f abstinenser. Jeg har googlet rundt etter forskjellige oppskrifter som inneholdt massevis av tips og triks for f de perfekte, noe som visstnok er utrolig vanskelig, siden de fleste m prve tre-fire ganger fr de fr det til bra. Jeg er absolutt ingen tusenkunstner p kjkkenet, men trster meg med at ferdighetene mine er strre enn Trine sine, hihi. Mamma var s snill at hun handlet inn alskens ingredienser og konditorfarger i dag, s da hadde jeg vel egentlig ikke noen andre valg enn faktisk sette i gang bake.

Det frste dilemmaet som mtte meg var; hvilken farge, og hvilken smak? Jeg endte opp med gule vaniljemakroner etter mye om og men, og tenkte at det sikkert passet fint n siden det er pske. Det andre dilemmaet jeg mtte var; hvilken oppskrift skal jeg flge? Hm, det var det i alle fall vanskelig bestemme seg for. Jeg endte opp med en jeg fant p klikk.no, samditig som jeg s p bilder og brukte tips fra passion for baking-bloggen. Mandelmelet lagde jeg selv i forkant, siden det man fr kjpt p helsekost helst ikke skal brukes p grunn av fettinnholdet i det er redusert, noen som i og for seg er bra, men som ikke gir et vellykket resultat p franske makroner.

S var det p tide begynne. Siden Mamma er en marengs-mester gjorde hun de frste stegene for meg, slik at jeg heller s p og lrte. Den frste feilen jeg gjorde var at jeg ikke lot eggehvittene bli "varme" og st frem over natten, men brukte de nesten direkte i fra kjleskapet. Step to failure number one! Den andre feilen var at mandelmelet, som nettopp var laget, ikke hadde trket ordentlig fr det ble brukt, noe det skal fordi det blir naturlig fuktig p en mte. Step to failure number two.

Jaja, tenkte jeg. Det gr sikkert bra, og om det ikke gjr det, s er det helt vanlig mislykkes den frste gangen! Trstende ord i en bakemesters hjerne. Da de frste trinnene i oppskriften var fulgt, og det var p tide fordele rren utover stekebrettet i sm rundinger som femkroninger, oppdaget vi at "oi, kanskje rren var for flytende allikevel..". Grunnen til det var for det frste at eggehvittene var for kalde da de ble pisket, og litt fordi mandelmelet ikke hadde trket seg p den mten det skulle. Men men, da putter vi rren i bunnen av muffinsformer, deeet m jo funke! Og det gjorde det, til en viss grad. Bortsett fra at de ble utrolig tykke, og mtte stekes enda lengre. Men enda da jeg tok de ut var de litt seige innvendig, noe som egentlig ikke gjorde meg s veldig mye. Jeg lot ogs vr hre p tipset om ha ei stekeplate under den du bruker, for unng at de sprekker. S selvflgelig sprakk de litt.

Gode blir de nok fordi, tenkte jeg, mens jeg lagde smrkremen med vaniljesmak litt p mf. Da de ble tatt ut av ovnen mtte de hvile og bli avkjlt, noe som passet meg bra siden jeg hadde en pause hvor jeg spiste vrruller og ris. S var det p tide f de ut av muffinsformene, noe som var lettere sagt enn gjort. Men det gikk til slutt, selv om noen sprakk opp litt ekstra mye. Glad og fornyd med mine frste franske gule makroner med vaniljesmak satt jeg der smurte p smrkremen og prvde f de til se finest mulig ut. Og selvflgelig hadde jeg rett - de ble gode!

S det var historien om mine mislykkede, men relativt vellykkede ut i fra forholdene, franske makroner!




Det kunne jo vr mye verre enn dette her! (Og det var det ogs, men det tok jeg selvflgelig ikke bilde av..)

3 kommentarer

Postet av: carolinesandelin

der har jeg aldri smakt, men det s superdigg ut! M PRVE!!
Dato: 19.04.2011 Tid: 17:25 URL: http://carolinesandelin.blogg.no

Postet av: ♡ AMANDA SRUM

Sv: Det er kjpt her: www.myaloevera.no/monicasin/hjem :)
Dato: 19.04.2011 Tid: 17:50 URL: http://www.amandasorum.blogg.no

Postet av: Helene, my not so private diary

carolinesandelin: Ja, m du!!
Dato: 19.04.2011 Tid: 23:04 URL: http://elenah.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits